Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A váradi alpolgármestert kritizálták a szocdemek

Mircea Mălan váradi liberális (PNL) alpolgármester egy interjújára reagált tegnap Adelina Coste, a Szociáldemokrata Párt (PSD) Bihar megyei szervezetének szóvivője, és Ioan Mang megyei pártelnök is beszélt például a város távfűtéséről, illetve elmondta: 92 polgármesterjelöltjük már van a megyében, a váradi induló személyéről még nem döntöttek.

Adelina Coste és Ioan Mang

Adelina Coste és Ioan Mang

A fejlődés nemcsak infrastrukturális projektet, utak, kerülőút stb. megvalósítását jelenti, hanem például nagyobb béreket és a fiataloknak itthon maradási lehetőséget, mondta Adelina Coste, aki szerint míg Mircea Mălan úgy fogalmaz, hogy azt veti a saját szemére, hogy nem működött minden tökéletesen, Coste úgy fogalmazna: semmi sem működött. A város nagyszabású és költséges uniós projektekbe vágott bele, nem tudták tartani a határidőket, ugyanakkor a minőség is kívánnivalókat hagy maga után, mondta. Az önkormányzati képviselői tisztséget is ellátó Coste hozzátette: a hőerőmű felújítására készen voltak a tervek már akkor, amikor a jelenlegi városvezetés először mandátumot nyert, tehát 2008-ban, mégis csak két éve folyik a munka.

Ioan Mang hozzátette, a váradi önkormányzat a legköltségesebb és legkevésbé hatékony megoldást választotta, ugyanis ha egy előző verzió mellett döntenek, miszerint minden lakónegyedben lett volna egy kisebb hőerőmű, akkor például a fővezetékekre nem is lett volna szükség. A megyei fejlesztési stratégia kapcsán Mang elmondta: nem érti, miért akarnak újat, mikor már van egy „liberális” cég által 92 ezer euróért készített stratégia, melyet két olcsóbb, 25 ezer eurós ajánlattal szemben fogadtak el.

F. N. L.