Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A Tűzoltóság Napja

Szeptember 13. Romániában a Tűzoltóság Napja. Ebből az alkalomból a Crişana Katasztrófavédelmi Felügyelőség egy sor rendezvényt szervez. Az első esemény pénteken lesz a felügyelőség székhelyén, ahol ünnepi gyűlésen emlékeznek meg az elődök hőstetteiről és a hősi halottakról. Ezt követően kitüntetéseket adnak át az erre érdemes tűzoltóknak.

a tozoltosag  napja 1

Vasárnap az ünnepségek 9.30 órakor kezdődnek, amikoris megkoszorúzzák a Bihar megyei tűzoltók szoborcsoportját. 10 órakor megnyitja kapuit a katonai tűzoltóság 12 megyei alegysége, hogy a polgárok együtt ünnepeljenek a tűzoltókkal. 10 és 16 óra között az érdeklődők gyakorlati bemutatókat láthatnak – tűzoltást, elsősegély-nyújtást, autóroncsból történő baleseti mentést, magassági mentést stb. –, ahol kiállítják a különleges tűzoltósági berendezéseket, felszereléseket is. Szintén vasárnap megelőző felvilágosító pontokat létesítenek mind a székhelyen, mind a nagyobb kereskedelmi központokban.