Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A tengerpart mindenkié

Idén augusztus 31. és október 11. között zajlik A tengerpart mindenkié elnevezésű program őszi szakasza, melynek célja, hogy a főszezon végén a kis költségvetéssel rendelkező turisták számára is elérhetővé tegye a román tengerpart üdülővárosait – tudatta a Romániai Turisztikai Patronátusok Szövetsége (FPTR).

A program olcsó nyaralási lehetőséget biztosít mindazoknak, akik a Fekete-tenger román partszakaszán szeretnék tölteni a nyári turisztikai idény utolsó meleg heteit. A program keretében legalább öt- vagy hatéjszakás csomagokat kínálnak kedvezményes áron a tengerparti vendéglátó egységek, többek közt Konstancán, Mamaián, Eforián, illetve olyan déli üdülőtelepeken, mint Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai vagy Vama Veche.

a tengerpart

Megjegyzendő ugyanakkor, hogy az őszi idényben is a tavaszi díjszabások maradtak érvényben. „A tengerpart mindenkié program évről évre több turistát vonz, akik számára igyekszünk jutányos áron biztosítani szállást és ellátást. Annak érdekében, hogy az alacsony költségvetéssel rendelkező turistákat támogassuk, az őszi idényben is a 2015 tavaszán (május 4. és június 19. között) alkalmazott díjszabást alkalmazzuk, ami azt jelenti, hogy az üdülés sokkal olcsóbb lesz a szokványos áraknál” – mutatja a FPTR közleménye.

A program keretében megszabott maximális tarifák a következők. Mamaia, Konstanca és Eforie környékén hat éjszakára, reggeli nélkül az egycsillagos hotelek 205 lejbe kerülnek személyenként, a kétcsillagosok 235, a háromcsillagosok 265 lejbe. Szintén hat éjszaka reggelivel kétcsillagos szállodákban legfeljebb 315 lejbe, háromcsillagos szállodákban 425 lejbe, négycsillagosokban 485 lejbe, ötcsillagosokban pedig 605 lejbe kerül a szállás személyenként. Az all-inclusive (vagyis napi háromszori étkezést biztosító) ajánlatok öt napra 765 lejbe kerülnek háromcsillagos szállodákban, valamint 875 vagy 985 lejbe négy-, illetve ötcsillagos hotelekben.

A tengerpart déli részén levő szálláshelyek (vagyis Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai és Vama Veche) még kevesebbe kerülnek. Hat éjszakára, reggeli nélkül az egycsillagos hotelekben személyenként 159, a kétcsillagosokban 179, a háromcsillagosokban 199 lejbe kerül a szállás. Reggelivel, ugyancsak hat éjszakára 269-től 469 lejig terjedő díjszabással szállhatnak meg a turisták.

Megjegyzendő ugyanakkor, hogy a kedvezményes árajánlatok csak az utazási irodákon keresztül érhetők el.

Sz. G. T.