Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A Tavirózsa Fotóklub éves kiállítása

Immár hagyománnyá vált, hogy minden év elején kiállítás keretében mutatják be a nagyváradi Tavirózsa Fotóklub tagjainak legsikeresebb alkotásait. Így történt ez ebben az esztendőben is, ám ez alkalommal a 2. Szathmári Pap Károly Nemzetközi Fotográfiai Fesztivál keretében, mely rendezvénysorozatot a váradi Euro Foto Art Egyesület szervezte meg a romániai kulturális minisztérium védnökségével.

tavirozsa 1

Tóth István átadja a fotográfiai fesztivál plakettjét Ichim Beáta csellistának

A tárlat anyagát Filimon Ciprian Baba, Marius Ciobanu, Dorin Chis, Constantin Dancoglu, Constantin Demeter, Christian Filipescu, Cristian Ene, Ovi D. Pop, Gheorghe Petrila, Gelu Stan, Valentina Stan, Adela Lia Rusu, Szabó Claudiu, Gheorghe Talpoş, Tóth István és Cristian Gelu Vrabie 101 fekete-fehér és színes fotográfiájából állították össze. A képek nagy része sikeresen szerepelt az elmúlt év során számos hazai és nemzetközi versenyen, melyből többet is különböző díjjal tüntettek ki. A kiállítás ünnepélyes megnyitójára február 4-én, kedden délután került sor a nagyváradi Euro Foto Art Galériában, nagyszámú érdeklődő jelenlétében. A rendezvény elején Tóth István fotóművész, a Tavirózsa Fotóklub és az Euro Foto Art Egyesület elnöke méltatta a közismert klub tagjai által elért múlt évi sikereket a hazai és a nemzetközi pályázatokon. Az említett nemzetközi fotográfiai fesztivál igazgatójaként is elismerően szólt arról, hogy milyen felkészülten vettek részt a klub tagjai az Euro Foto Art Egyesület által szervezett országos és nemzetközi szalonokon, illetve a Szathmári Pap Károly nevét viselő fotófesztiválon. Mircea Jacan, a Bihar Megyei Kulturális, Hagyományőrző és Népszerűsítő Központ megbízott igazgatója hangsúlyozta: a Tavirózsa Fotóklub immár 38 éve fontos szerepet játszik Nagyvárad és a megye kulturális életében. Claudiu Szabó fotóművész, a klub alelnöke egyenként méltatta a kiállított alkotásokat, és azt a módot, ahogyan a klubtagok bekapcsolódtak a tárlat megszervezésébe. A vernisszázson átadták a trófeákat  azoknak a fotóművészeknek, akik a legjobb eredményeket érték el tavaly a különböző szalonokon. Első helyezést ért el Valentina Stan (2870 ponttal), a második helyre került Adela Lia Rusu (1550 ponttal).  A harmadik helyet Ovi D. Pop kapta (1409 ponttal), míg a negyedik helyet Ene Cristian érte el (758,5 ponttal). Ötödik helyezést ért el Constantin Dancoglu (542 ponttal), akinek Tóth István átadta a fotóklub tiszteletbeli oklevelét. Az est zenei momentumát a Varadinum vonósnégyes két művésze, Costin Éva és Ichim Beáta biztosította, akiknek Tóth István átnyújtotta a nemzetközi fotográfiai fesztivál plakettjét.

A kiállítás február 27-ig látogatható munkanapokon 8 és 19 óra között. A belépés díjtalan.

tavirozsa 2

A vernisszázs résztvevői