Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A tánc összeköti az embereket

Tegnap kezdődött a II. Infinite Dance Festival Nagyváradon, melynek megnyitóján a Mystique Majorette köszöntötte a Szigligeti Színház épülete előtt az esemény nyitóelőadására érkezőket egy tízperces táncbemutatóval.

Czvikker Katalin, a színház főigazgatója a Szigligeti Színház nagytermében üdvözölte a fesztivál látogatóit, aki hangsúlyozta, hogy a tánc összeköt olyan embereket is, akik nem tudnak közös nyelven kommunikálni, ez a „nyelv” ugyanis velünk születik, mindenkiben ott van, és segít, hogy általa elfogadjuk a másságot. A főigazgató tartalmas szórakozást kívánt, majd hozzátette: a tartalmat figyelembe kell venni ezen a helyen.

Részlet a Tavaszi áldozat című darabból Fotó: szigligeti.ro

Részlet a Tavaszi áldozat című darabból
Fotó: szigligeti.ro

Dimény Levente, a színház művészeti igazgatója is köszöntötte a közönséget. Külön örült a fiatal táncosoknak és látogatóknak, mert – mint mondta – értük dolgoznak, a jövő táncosaiért, művészeiért, alkotóiért. A művészeti igazgató köszönetet mondott a támogatóknak, akik segítettek a fesztivál létrehozásában, külön kiemelve a Nemzeti Kulturális Alapot, a Bethlen Gábor Alapot, a Magyar Művészeti Akadémiát és legfőbb támogatójukat, a Bihar Megyei Tanácsot.

Dimény Levente és Czvikker Katalin

Dimény Levente és Czvikker Katalin

A főelőadás előtt négy táncbemutatót láthatott a közönség a Kalliope Showdance és a Switch Crew Hip Hop Dance csapatok előadásában. Rövid szünet után a sepsiszentgyörgyi M Studio vendégjátékát nézhették meg az érdeklődők: Igor Stravinsky zeneműve alapján a pogány rituálékat és a rituálék során kiválasztott, majd magát halálra táncoló lány történetét dolgozza fel a Tavaszi áldozat című előadás, melyet a rendező, Andrea Gavriliu a kortárs tánc nyelvén fogalmazott át. A táncosokat vastapssal jutalmazta a közönség.

Az Infinite Dance Festival hátralevő programjai lapunk ötödik oldalán olvashatók.

Kiss Erzsébet Janka