Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A szoptatás világhete

Augusztus 1–7. között kerül sor a szoptatás világhetére, amelynek alkalmából Nagyváradon is felhívják a figyelmet a szoptatás fontosságára.

Az Egészségügyi Világszervezet ajánlása szerint a kisbabákat életük első hat hónapjában kizárólag anyatejjel kell táplálni, e mellett semmilyen kiegészítésre (vízre, teára, tejporra, pürékre stb.) nincs szükség, később pedig a szilárd ételeket, folyadékokat fokozatosan javasolt bevezetni két éves korig tartó vagy azon túli szoptatás mellett. Erről is, valamint arról, hogy milyen szoptatni Nagyváradon az anyukák, várandós kismamák szoptatási tanácsadókkal és más édesanyákkal beszélgethetnek kedden, augusztus 4-én 18 órától a Bookaféban (Nicolae Jiga utca 25. szám) kiderül majd, milyen típusú nehézségekkel találkoznak az anyák, és hogyan sikerül ezeket megoldaniuk. Váradon a szoptatást támogató csoport 7 éve működik. Az esemény és a Nagyvárad büszke a szoptató édesanyákra elnevezésű kampány a Fészek Családtámogató Egyesület égisze alatt folyik.

A Szoptatás Világhete nagyváradi programjához több kávézó, étterem, cukrászda, szépségszalon, de még fogászati rendelő is csatlakozott, a bababarát, támogatást és információt nyújtó helyek listáját meg lehet tekinteni az egyesület Facebook oldalán, valamint ugyanitt lehet csatlakozni is az eseményhez.

Feszek Csaladtamogato Egyesulet