Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A szociális problémákra koncentrálna

Az RMDSZ parlamenti választásokon induló szenátorjelöltjeinek listáján Veress Efraim foglalja el a negyedik helyet. Az Érszőllősön és körzetében tíz éve baptista lelkipásztorként szolgáló, székelyföldi származású jelölt öt gyermek édesapja, és a szociális problémákkal való hatékony szembenézést vallja fő céljának.

Cseke Attila és Veress Efraim

Cseke Attila és Veress Efraim

Veress Efraimot, az RMDSZ szenátorjelöltjét Cseke Attila parlamenti képviselő úgy mutatta be mint a magyar baptista egyház jelöltjét, aki fontos közösségi tevékenységet folytat, igyekezvén olyan szociális problémákra megoldást találni, amelyek egyrészt a roma közösségek integrálására és az árva gyerekek felnevelésére vonatkoznak. „A cigányság felzárkóztatását elsősorban az Érmelléken, ahol nagy számban vannak jelen, az evangelizáció, a megtérés révén látom” – mondta a lelkipásztor. Hozzátette továbbá, hogy jelenleg a Keresztyén Cigánymisszió Alapítványnak köszönhetően jelentős eredményeket érnek el az önkénteseik és szociális munkásaik ezen a téren – tevékenységük nyomán egyre több roma vállal hosszabb távra munkát, és a délutáni oktatásnak köszönhetően sokan tanulnak is.

A másik szociális téma, amire a jelölt kitért, az árva gyerekek társadalmi helyzete, akiket sok esetben a kórházban hagynak hátra az őket megszülő nők. Ezen a téren kifejtett tevékenységüknek köszönhetően tavaly húsz árva gyermeket sikerült önkéntes szülőknél elhelyezni.

Szamos Mariann