Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

„A szeretet váltóneme a cselekvés”

Nagyszalontán 12 évvel ezelőtt szervezte meg először az RMDSZ azt a jótékonysági estet, amely a Szent Ferenc Alapítvány által nevelt árva gyermekek megsegítésére jött létre.

Péntek este Csűry István a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke, azt est ünnepi szónoka hangsúlyozta, hogy az adakozás, az összefogás, nem más, mint „a szív megosztása”, és az akkor a leghatékonyabb, ha azt imádságos szívű ember teszi. Hisz a fohász megerősíti, energiával tölti fel az embert. Böjte Csaba, Ferences rendi szerzetes a püspök gondolataihoz kapcsolódva, a népes hallgatóság előtt elmondta, hogy tanuljunk Jézus küldetéséből. Mi magunk kell a saját harcainkat megvívnunk, s ezáltal nemesebb emberekké válunk. Gyermekvállalásra ösztönzött. Hangsúlyozta, hogy ne kótyavetyéljük el értékeinket. Ne adjuk el az ősi hajlékot, földjeinket, hazáinkat.

„Áldjon meg téged az Úr!'”– énekelték a gyerekek

„Áldjon meg téged az Úr!’”– énekelték a gyerekek
Szenkó Melinda felvétele

Meghitt ünnepi pillanat volt, amikor a szeretet otthon kis növendékei előadták Jézus születésének színpadi változatát. Ezt követően Csűry István püspök a színpadon átadta Csaba testvérnek az összegyűlt adományokat, 80 ezer lejt. Az összeget ma már nemcsak az alapítvány gyermekeire költik, hanem jut belőle a magyar iskola és óvodakezdő szalontai gyerekek ösztöndíjára is.

Az est befejező részében gálaműsoron Soltész Rezsö énekes varázsolta el a hallgatóságot, amelynek tagjai együtt dalolták a slágereket a művésszel. A szervezők örömmel nyugtázhatták, hogy péntek este a zsúfolásig telt művelődési házban megvalósult a jótékonysági est mottója, amelyet Török László polgármester köszöntőjében úgy fogalmazott: a szeretet váltóneme a cselekvés.