Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A szerencse is elpártolt a váradi kosárcsapattól

A gyenge támadójáték okozta a váradi férfi kosárlabdacsapat vesztét az ukrajnai Juzsnyíjban a Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában. A Kimik elleni vereség a VSK továbbjutásába kerülhet.

Nem bírta a terhelést a váradi együttes, amely kikapott Ukrajnában

Nem bírta a terhelést a váradi együttes, amely kikapott Ukrajnában

Cristian Achim együttese győzni utazott el az Ogyesszai régióba, a B csoport sereghajtójának otthonába, ám a foghíjas keret (10 játékos alkotta a csapatot) miatt nagy terhelést kaptak az alapemberek, akik ezúttal nagyon gyenge napot fogtak ki. A nagyszünetig még jól tartotta magát a román bajnok (hat pont volt az ukrán aranyérmes előnye), ám a harmadik negyedben egy hat és fél percen át tartó „rövidzárlat” állt be a vendégeknél, így a Kimik 15–0-s szériát produkálva eldöntötte a meccset. A hajrában tovább nőt a két csapat közötti különbség, a váradiaknak semmi sem jött össze, ziccereket hibáztak, s a legegyszerűbb dobásaik sem találtak utat az ellenfél gyűrűjébe. Az már a Váradon lejátszott meccsen kiderült – mindössze három ponttal (69–66) győzött Cristian Achim együttese –, az ukrán bajnok nem másodrangú együttes, és nem véletlenül került be a Bajnokok Ligájába (legutóbb például idegenben győzte le a finn bajnok Kataja együttesét). A kedd esti találkozón aztán minden összejött az ukránoknak, akik eddigi legjobb teljesítményükkel „átgázoltak” a szerencsével is hadilábon álló váradiakon.

 

Szomorú szakvezető

„Gratulálok az ellenfélnek, amely teljes mértékben megérdemelte a győzelmet. Ami minket illet, nem sok pozitívum volt a játékunkban. Gyengén teljesítettünk, ráadásul ezúttal az akarással és az odaadással is baj volt. Egyszóval, hosszú ideje ez volt a legrosszabb mérkőzésünk, amelyet gyorsan el kell felejtenünk, ha talpra karunk állni” – értékelte szűkszavúan a kedd esti találkozót Cristian Achim, a VSK edzője.

Cristian Achim is elismerte: csapata gyengén játszott

Cristian Achim is elismerte: csapata gyengén játszott

 

Statisztika

Kimik–Nagyváradi VSK 78–49 (19–18, 19–14, 19–6, 21–11). A VSK pontszerzői: Martin Zeno (12), Andrei Mandache (10), Sean Denison (9), Titus Nicoară (6), Branko Mirkovics (4), Muhamed Pasalics (3), Bogdan Nicolescu (3), Cătălin Petrişor (2). Edző: Cristian Achim, segítője: Milan Mitrovics.

 

 

Eredmények

A Bajnokok Ligája B csoportjának 12. fordulójának másik kedd esti mérkőzésén: Umana Reyer (olasz)–Kataja (finn) 78–68. A Le Mans (francia)–Pinar (török) és az Avtodor–Maccabi meccsekre tegnap, lapzártánk után került sor. Következik (január 18.): Nagyváradi VSK–Kataja, Avtodor–Umana Reyer, Maccabi–Le Mans és Pinar–Kimik.

 

Bajnoki rangadó

Szombaton délután már a bajnokságban vár kőkemény csata a címvédőre, amely 17 órától az Antonio Alexe Sportcsarnokban fogadja a Bukaresti Steaua együttesét. A találkozón várhatóan pályára lép majd William Franklin, a VSK volt csapatkapitánya, aki tavaly nyáron abbahagyta aktív pályafutását, ám Cristian Achim edző kérésére visszatért Váradra, hogy segítsen a csapatnak. A mérkőzésre, amelyet a Digi Sport csatorna is közvetít, a már megszokott módon, az eventbook.ro honlapon lehet jegyet vásárolni elővételben.

Szombaton már Franklint is láthatják a váradi szurkolók

Szombaton már Franklint is láthatják a váradi szurkolók