Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A Szentlélek befogadása egy életre szól

Vasárnap az érmihályfalvi Szent Antal templomban egy héttel annak búcsúünnepe után Böcskei László megyés püspök ötvenkét fiatalnak és egy felnőttnek szolgáltatta ki a bérmálás szentségét.

Az ember életében a bérmálkozás egy új korszak kezdetét jelenti, ugyanakkor folytatása is annak az útnak, amely a keresztség felvételekor kezdődik el. Aki befogadja a Szentlelket, az soha életében nem marad egyedül, ugyanis a Szentlélek egy életre szóló társa és segítője az embernek – volt a püspöki szentbeszéd vezérfonala.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A keresztségi fogadalom megújítása után következett a bérmálás, amikor a fiatalok a bérmaszülők kíséretében a püspök elé járultak, felvenni a szentséget. A ceremónia végén Bogdán István helyi plébános megköszönte a püspöki szolgálatot, illetve az egyházközség tagjainak is az elsőáldozás, a templombúcsú, illetve bérmálás előkészítésében nyújtott mindennemű segítséget.

Végezetül Böcskei László a bérmáltaknak, szülőknek és bérmaszülőknek tolmácsolta jókívánságait, ugyanakkor jó pihenést kívánt a diákoknak a vakációban. Köszönetét fejezte ki a katolikus közösség minden cselekvő tagjának, akik azért munkálkodnak, hogy az érmihályfalvi egyházközség egy élő közösség legyen.

Sütő Éva