Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A Szent László Napok előrendezvényei

Ebben az esztendőben is lesznek Nagyváradon Szent László Napok, azonban idén a rendezvénysorozat nem három napig, hanem egy hétig tart, mivel többnapos előrendezvényeket is szerveztek. Tegnap Zatykó Gyula a Szent László Napok egyik szervezője és Nemes István, a Posticum Kulturális és Ifjúsági Központ programfelelőse ismertették az előrendezvények repertoárját.

Zatykó Gyula és Nemes István

Zatykó Gyula és Nemes István

A Szent László Napok 2017-ben június 18-25-ig tart. Az előrendezvények első napján, június 18-án Kósa Klára magyarországi keramikus kiállításával veszi kezdetét a rendezvénysorozat, a tárlat keretében izenkét Szent László legendát ábrázoló kerámiaképet fognak bemutatni a nagyváradi várban. Ugyanezen a napon kerül sor a Szent Lászlótól Szent Lászlóig elnevezésű biciklitúrára, a kerékpárosok a váradi várból, a lovagkirály sírjától startolnak s egészen Biharkeresztesig, az ottani Szent László szoborig kerekeznek. Június 19-én a Repülj páva! vetélkedő legjobb versenyzői mutatkoznak be Váradon. Június 20-án egy történelmi ihletésű filmet, az Álom havát mutatják be a Partiumi Keresztlény Egyetem nagytermében. Június 21-én operett-estre kerül sor, a vár nyári színpadán. Június 22-én a Posticum szervezőinek csatlakozásával több zenei program lesz a várban. Dzsessz stílusban áldolgozott középkori gregorián énekek, erdélyi örmény dalok, egyházi népi énekek előadói várják a közönséget. A zenés bemutatókon kívül váradi színművészek prózai jeleneteket adnak elő a Szent László legendákból.

Szőke Mária