Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A százezredik utast köszöntötték

Légiutas-forgalmi rekordot döntött hétfőn délután a Nagyváradi Nemzetközi Repülőtér. 2017-ben a százezredik utas, aki átlépte a létesítmény küszöbét, a Blue Air által üzemeltetett Nagyvárad–Bukarest járatra igyekvő Andrea Raluca Titirişcă Vasilescu volt, akit a repülőtér termináljában ajándékkal fogadott Pásztor Sándor megyei tanácselnök, és Gheorghe Paşc, a repülőtér igazgatója.

a szazezredik 1

„A 2016-os évben összesen 42 ezer utast regisztráltak a nagyváradi repülőtéren. Most szeptember van és már a százezredik utast ünnepeljük. Reméljük, hogy az év végére az utasok száma megközelíti majd a kétszázezret. Ez valódi fejlődést jelent a nagyváradi repülőtér és Bihar megye számára” – nyilatkozta a helyszínen Pásztor Sándor.

a szazezredik 2

A váradi repülőtér utasforgalma felívelőben van úgy a frissen indított külföldi járatok miatt (London, Milánó, Barcelona, Mammingen), mint a rendszeres bukaresti és a nyáron működő konstancai járatok miatt.

November elején egy új járat indul majd a Nagyvárad–Düsseldorf útvonalon, 2018-tól pedig modernizálják a repülőtér terminálját.

Sz. G. T.