Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A Szabadság Feszten is népszerűsítik a PKE-t

A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem népszerűsítő csapata folyamatosan dolgozik azon, hogy a PKE-re évről-évre új hallgatókat csábítson. Nemrégiben a nagyváradi Szent László Napokon bontottak sátrat, illetve standot, ahol igen sokan érdeklődtek az egyetemi felvételik iránt, mint utólag megtudtuk nemcsak diákok, de szülők is.

A PKE-csapat e hétvégi célpontja a margittai Szabadság Feszt, ahová az egyetem néhány diákja, öregdiákja, PR-osa és tanára is ellátogat, hogy mindenkinek részletes információkkal szolgáljanak a magyar nyelvű oktatást biztosító nagyváradi felsőoktatási intézményről.

PKE-sátor a Szent László Napokon

PKE-sátor a Szent László Napokon

Szakács Zsuzsa ifjúsági referens több részletet is elárult a Szabadság Feszten való részvételük programjaiból, illetve más nyári fesztiválokon való szereplésükről is.

Margittán tehát péntektől vasárnapig standol a PKE, az érdeklődők számos játékban vehetnek részt majd, melynek során – például a „szelfizz a PKE-vel” – nemcsak apró PKE-s emléktárgyakat nyerhetnek (pólót, tollat stb.), de a szerencsésebbek akár mentesülhetnek a felvételikre való beiratkozási díj kifizetése alól is.

Szintén pénteken, Kánya Hajnalka, az egyetem oktatója tart várhatóan izgalmas grafológiai és pályaválasztási tanácsadást az érdeklődőknek. Szombaton ugyancsak pályaválasztási, valamint karrierépítési tanácsadás lesz, de az érdeklődő diákok elsajátíthatják annak fortélyait is, miként kell például egy versenyképes önéletrajzot megírni, és kvízjátékban is részt vehetnek.

Vasárnap a PKE ún. öregdiák-rendszeréről (alumni) is megtudhatnak érdekességeket, emellett folyamatosan tájékoztatnak minden érdeklődőt az egyetemi felvételikről és a PKE kollégiumáról.

Két hét múlva a PKE kis csapata újra felszedi majd sátrát, és Tusványosra látogat, ahol egy teljes tematikus egyetemi napot tartanak július 23-án, csütörtökön. Itt, a különféle interaktív, szórakoztató és tájékoztató programok mellett az egyetem négy oktatójának előadására is sor kerül majd: Balázs Zoltán a nagyváradi animációról, Ardelean Tímea a PKE Erasmus programjairól (azaz az egyetem nyújtotta külföldi szakmai gyakorlatról), Pajzos Csaba a karriermenedzsmentről, Kánya Hajnalka pedig a tudatos facebook-használatról tart előadást.

A nyár második fele sem telik tétlenül a PKE-sek számára, mint megtudtuk hasonló felállásban a szamárnémeti Partiumi Magyar Napokon is részt fognak venni augusztus 22. és 23-án.

Szakács Zsuzsát részben arról is faggattuk, hogy merre járt még a PKE csapata az elmúlt egyetemi év során, s mint elmondta, több esztendőre visszanyúló hagyományaikhoz híven számos középiskolában mutatták be a Partiumi Keresztény Egyetem nyújtotta lehetőségeket az érettségi előtt álló magyar diákok számára, ami természetesen nem száraz információközléssel járt, hanem sok-sok interaktív játékkal és foglalkozással. Ősz óta bebarangolták programjaikkal Székelyföldet, a Szilágyságot, a Partiumot, a Bánságot, de még Kelet-Magyarországot is, s a visszajelzések önmagukért beszélnek, hiszen a diákok közül a találkozásokat követően nagyon sokan azonnal felkeresték az egyetem facebook-oldalát vagy honlapját, és rendkívül pozitív érdeklődést mutattak.

Tóth Gábor