Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A Steaua ellen bizonyíthatnak

Rangadót játszik holnap este a Nagyváradi VSK-ESK férfi kosárlabdacsapata, amely a Bukaresti Steaua együttesét látja vendégül az Antonio Alexe Sportcsarnokban.

 

Remélhetőleg telt ház előtt lép majd pályára a váradi kosárlabdacsapat  (Fotó: VSK/Roby Boros)

Remélhetőleg telt ház előtt lép majd pályára a váradi kosárlabdacsapat
(Fotó: VSK/Roby Boros)

 

A 19.45 órától kezdődő mérkőzés iránt már a hét elején nagy volt az érdeklődés, sok szurkoló kívánt belépőt vásárolni. Ma 9 és 13 óra között a váradi klub székhelyén (Városháza utca 3. sz., első emelet) lehet még elővételben hozzájutni a belépőkhöz. Egy jegy ára 10 lej, a 14 évnél fiatalabbak ingyen mehetnek be, de számukra nem tartanak fenn ülőhelyet, holnap pedig 18.15 órától nyitnak majd a sportcsarnok jegypénztárai. A legutóbbi fordulóban mind a váradiak, mind pedig a fővárosiak győztesen hagyták el a pályát.

A Steaua a temesváriakat verte magabiztosan, míg a váradiak az éllovas szebenieket győzték le, átvéve tőlük az első helyet a rangsorban. Az odavágók első fordulójában a Steaua otthonában sikerült nyerniük a váradiaknak, nem kis meglepetésre. A vendégcsapatban lép majd pályára, a váradi közönség volt kedvence, Titus Nicoară (tavaly óta a Steauát erősíti), akit a legutóbbi idényben csúnyán kifütyöltek a váradi nézők az Antonio Alexe Sportcsarnokban megrendezett találkozókon. A Vörös Oroszlánok nevet viselő váradi szurkolói csoport tagjai ez alkalommal szeretnék ellenségeskedés nélkül fogadni Titust, s arra kérik a nézőket is, cselekedjenek hasonlóan.

Érdekesség, hogy a VSK és a Steaua a Román Kupa negyeddöntőjében is találkozik majd egymással. A negyeddöntő első meccsére 2016. január 4-én kerül sor Váradon, a visszavágót pedig 9-én játsszák majd a fővárosban.

A román élvonal 12. fordulójának további párosításai, ma: Bukaresti Dinamo–Kolozsvári UBT (17.15, Digi Sport 3), holnap: Nagyszebeni CSU–Temesvári KK, Medgyesi Gaz Metan–Marosvásárhelyi KK, Galaci Phoenix–Targu JIuiEnergia, Nagyvárad–Steaua (19.45, Digi Sport 2), vasárnap: Craiova–Piteşti (20, Digi Sport 4).

Ma este további két kosárlabdameccset tekinthetnek meg a sportkedvelők. A Moszkvai CSZKA–Darussafaka Isztambul (19, Digi Sport 2) és Bayern München–Real Madrid (21, Digi Sport 2) találkozóra a férfi Euroliga csoportkörében kerül sor.