Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A SRI kamerája legalább működik!

Nagy visszhangot váltott ki az egész megyeszékhelyen az a közlekedési tragédia, mely során december 12-én a Múzeum utcában elgázoltak egy fiatal, kerékpárral közlekedő nőt. Az áldozat a 29 éves Kiss Boglárka a baleset után belehalt sérüléseibe, hozzátartozói azonban nem tudtak belenyugodni abba, hogy a vétkes gépkocsivezető, egy 36 éves férfi büntetlenül megússza az emberéletet követelő gázolást. Pár hete tüntetést is szerveztek a lány barátai, ismerősei  azért, hogy felhívják a közvélemény figyelmét arra, hogy meglátásuk szerint a szóban forgó baleset kapcsán nem egészen szakszerűen jártak el a nyomozóhatóságok, sőt azt sem értették sokan, hogyan lehetséges az, hogy a balesetet okozó sofőr  szabadlábon van, mitöbb a jogosítványát sem vonták be.

a SRI kameraja

 

Pár napja kiderült, az áldozat hozzátartozóinak volt igazuk, ugyanis a baleset helyszínéhez közel levő Román Hírszerző Szolgálat (SRI) megyei székházának a kamerája mindent rögzített a tragédiáról. A sajtóban is megjelent információk szerint a SRI  kamerájának felvételén világosan látszik,  mi történt a gázoláskor, sőt az azt követő percekben. Ezek szerint a sofőr nem is az állomás felől, hanem a Petőfi park irányából kanyarodott rá a fő útra, anélkül, hogy lassított vagy megállt volna. A zebrához érve két autó közül előzve kikerülte egy  ott áthaladó gyalogost, majd elütötte a kerékpárjával szabályosan közlekedő Kiss Boglárkát. A balesetet okozó autó vezetője és utasai ezt követően nem a mentőt hívták azonnal, hanem a balesetben fő bizonyítéknak számító biciklit bedobták a közeli park bokrai közzé. A mentősöket nem a balesetet okozó személy, hanem mások értesítették. Hétvége lévén nem sikerült  pontos információt kapnunk sem az ügyészségtől, sem a rendőrségtől arról, milyen irányt vett ezek után a nyomozás, s letartóztatják e a vétkeseket. Az esetre vissza fogunk térni.

Szőke Mária