Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A Sion templomban koncertezett a Voces

Klasszikus román és külföldi zeneszerzők felemelően szép hangzású, egyházi témájú énekkari műveiből adott koncertet vasárnap a Kossuth utcai neológ zsinagógában a Voces kamarakórus. A 2012-ben alapult amatőr énekkar célja, hogy sokszínűbbé tegye Nagyvárad zenei palettáját, és egy kis szépséget vigyen az arra fogékony hallgatóság életébe.

a sion 1

A meglehetősen fiatalnak tekinthető kórus már több kiemelkedő eredményt is elért országos szinten: két egymást követő évben is díjat nyertek például a nagybányai Nemzetközi Kórusfesztiválon (2013-ban és 2014-ben), és ugyancsak eredményesek voltak a templomi énekkari művek szászvárosi versenyén (2014-ben és 2015-ben). A kórust jelenleg Schneider Arnold karmester vezeti.

A vasárnapi koncertet – amely a Bihar Megyei Műemlékvédő Alapítvány szervezésében zajlott – Voiculescu Mi atyánk feldolgozásával nyitották meg, majd Pascal Bentoiu Téged szolgállak, Atyám és Gh. Cucu Könyörülj rajtam, Uram című művei csendültek fel, utóbbi Nicu Moldoveanu feldolgozásában. A műsor nemzetközi részében olyan egyházi zeneszerzők művei csendültek fel, mint W. Byrd, J. des Pres, O. di Lasso, G. Costeley vagy R. Thompson.

A vasárnapi ingyenes zenei est olyan koncertsorozat nyitányát képezte, amelynek keretében a Voces énekkar igyekszik kivívni a váradi hallgatóság elismerését.

Sz. G. T.