Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A siker szeretetben mérhető

Az RMDSZ nőszervezete által rendezett Sikeres nők iskolája című fórumon több olyan nagyváradi illetve Bihar megyei hölgy is megosztotta a közönséggel személyes tapasztalatait, aki a saját szakterületén maradandót alkotott, vagy figyelemre méltó karriert futott be a megyeszékhelyen. A családias hangulatú rendezvényen ugyanakkor néhány feltörekvő tehetség is megmutathatta magát, fiatalos lendülettel töltve fel a tapasztalt „veteránokat”.

Baranyi Nagy Tünde és Széll Gabriella

Baranyi Nagy Tünde és Széll Gabriella

Az egybegyűlteket az esemény moderátora, Széll Gabriella köszöntötte, majd a fiatal Dóczi Krisztina pezsdítette fel a hangulatot a belga Vaya Con Dios Nah Neh Nah című slágerével. A 17 éves énekes nemcsak gyönyörű hangjával nyűgözte le a közönséget, hanem azzal a magabiztossággal is, amellyel kiállt a színpadra és önmagáról, illetve céljairól vallott.

Ezt követően Bechtold Edit infektológus beszélt pályájáról. Mint hangsúlyozta: a tehetség önmagában nem elég, a siker legfontosabb kulcsa az egész életen át tartó szorgalmas és céltudatos munka. Bechtold Edit egy olyan időszakban került a nagyváradi szülészetre, amikor az abortusz tiltott volt és rengeteg fertőzéses beteggel találkoztak. Személyes elhivatottsága nagy mértékben hozzájárult a laboratórium korszerűsítéséhez, hangsúlyt fektetett a fertőzések kezelésére és megelőzésére, illetve a nőgyógyászati rákszűrésre. Mint elmondta, minkájában az emberi kapcsolatot tekintette a legfontosabbnak, és még laboránsként is mindig elbeszélgetett a betegekkel.

Behctold Edit

Behctold Edit

A mikrobiológus után a több generációra visszamenően pedagógus-családból származó Kecse Gabriella, a Szacsvay Imre Általános Iskola aligazgatója beszélt megvalósításairól. Mint hangsúlyozta csakis olyan dolgokat tudott véghezvinni élete folyamán, amelyekben őszintén hitt. E nélkül a hit nélkül nem is vág bele semmibe. A pedagógus beszélt sokoldalú tevékenységéről a helytörténet-tanítástól a hadszíntér-kutatásig, s tapasztalatai alapján azt jegyezte meg: sohasem a diploma a fontos egy adott munkakörben, hanem az ember, aki a munkát végzi.

A fórum félidejében Baranyi Nagy Tünde fiatal népdalénekes kalotaszegi nótákkal gyönyörködtette meg a résztvevőket. A rendezvény második felében felszólalt még Kecskés Irén Mónika rádiós műsorvezető és a megyei tanács munkatársa, aki arról beszélt, hogy a sikert az ember környezetéből visszasugárzó szeretetben és elégedettségben mérik. Mint mondta, minden nő erős, már csak azért is, mert ezt követeli meg tőlük az anyaság. S bár kemény munkával elért, szép karriert tudhat a háta mögött, élete legnagyobb megvalósításának és támaszának mégis a lányát tartja, aki a rendezvény alatt is a közönség soraiból szurkolt az édesanyjának.

A rendezvény utolsó felszólalója Pető Dalma városi tanácsosjelölt volt, aki arról beszélt, hogy hogyan egyeztette össze a karriert a családalapítással. A rendezvény kötetlen beszélgetéssel zárult.

 Szombati-Gille Tamás