Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A Román Kupa serlegéért utazott Brassóba a VSK-Digi

Holnaptól vasárnapig Brassóban kerül sor az idei vízilabda Román Kupa döntőjére, amelyben a Szuperligában szereplő nyolc gárdából hét száll harcba a serlegért.

Az egyedüli hiányzó az Aradi Amefa, amely pénzügyi problémák miatt nem vállalta a részvételt. A hét résztvevőt két csoportba sorsolták, legutóbbi győztes Nagyváradi VSK-Digi ellenfele a Bukaresti Dinamo és a szintén fővárosi Rapid lesz. A második csoportban kapott helyet a Bukaresti Steaua, a Bukaresti Sportul Corona, amely Brassóban a hazai medence előnyét élvezheti, a Kolozsvári Poli és a Nagyváradi Crişul Lancetti.

VSK Digi Polocsapat

Bizakodó címvédő

Tegnap délben sajtótájékoztatót tartott a váradi klub vezetősége, amelyen Florin Birta igazgató mellett, Dorin Costrăş edző és Gheorghe Dunca játékos is jelen volt. Elsőként Birta, aki egyben a Román Vízilabda Szövetség alelnöki tisztét is betölti, elemzte az esélyeket. Mint elmondta, a tornarendszer újszerű a Román Kupa lebonyolításában, a brassói helyszín mellett pedig azért döntött a szövetség, hogy a tavaly átadott helyi olimpiai uszodát kihasználva népszerűsítse a sportágat.

Dorin Costrăş edző szintén örömmel nyugtázta, hogy Brassóban rendezik meg a tornát. „Egy cél lebeghet előttünk, hogy a serleggel térjünk haza. Ehhez jól és fegyelmezetten, teljes erőbedobással kell játszani. A felkészülést nehezítette, hogy az utóbbi egy hónap során több kulcsemberünk is a román válogatottal készült, így nem gyakorolhattuk a taktikai elemeket. A címvédés mellett a másik fő célkitűzésünknek, a csapat megfiatalításának is komoly teret adunk idén. Tizenhat játékossal utazunk el Brassóba, s szeretnénk a trófeával hazatérni” – nyilatkozta a bajnokcsapat szakvezetője.

Polo 2 nagyanyaghoz

„Győzni kell!”

A váradi csapat centere, Gheorghe Dunca csak a kupagyőzelmet tartja elfogadható eredménynek. „Bízunk a képességeinkben, azért megyünk a tornára, hogy elsők legyünk. A fiatalok bebizonyíthatják, hogy megérdemlik a bizalmat. Szeretném, ha minden meccset maximális erőbedobással tudnánk játszani, mert akkor nem veszíthetünk” – mondta Dunca.

 

Meccsprogram

A Román Kupa idei tornájának programja, holnap, 15.45 óra: Rapid – VSK-Digi, 17 óra: Sportul Corona – Kolozsvár; 19.30 óra: Steaua – Körös SK Lancetti, pénteken: 10 órától: Dinamo – Rapid; 11.15 órától, Kolozsvár–Steaua, 12.30 órától: Sportul Corona – Körös SK. Szombaton délután, 17 majd pedig 18.15 órától az elődöntőkre kerül sor (a két csoportgyőztes és a csoportmásodik keresztbejátszásos alapon küzd a döntőbe jutásért). A kisdöntőre vasárnap 10 órától, a fináléra pedig 11.15 órától kerül sor.

 

Külföldi bírókat kértek

A sajtótájékoztatón szó esett a román szövetség elnökségének azon döntésőrl, miszerint a bajnoki döntőt külföldi bírók vezetik majd. A másik alelnük, Florin Nita élesen kifogásolta a döntést, mondván ez aláássa a román játékvezetők tekintélyét, pedig a világ élvonalában jelenleg két sípmester is hazánkból van. Az viszont elfejeltette hozzátenni, hogy az egyik váradi (Adrian Alexandrescu) a másik pedig bukaresti, így nehéz lenne igazságot tenni. „Azért kértünk külföldi bírókat, hogy elejét vegyük bármiféle találgatásoknak a játékvezetők tárgyilagosságáról. A legutóbbi bukaresti meccsünkön az egyik negyedben hat percet játszottunk a nyolc helyett. A világ egyik legjobb sípmestere, Adrian Alexandrescu már bizonyított, de elfogadhatatlan, hogy állandóan bukaresti bírók fújják a sípot, s mindig ellenünk hibázzanak. Számunkra az igazságosság és a tisztesség mindennél fontosabb” – érvelt Florin Birta.

Junior polocsapat

 

Veretlenül zártak a juniorok

A bukaresti Anatolie Grinţescu Dinamo Sportuszodában került sor a junior I korosztályos bajnokság bajnoki döntőjének első tornájára. A címvédő Nagyváradi Körös SK veretlenül zárt, igaz a Rapid elleni meccsen csak döntetlent ért el. A fő rivális Dinamót aoznban legyőzte a váradi gárda, amely bizakodva várhatja a Ioan Alexandrescu Uszodában sorra kerülő második tornát. A Körös SK 6–5-re verte a Steauát, 12–1-re a Kolozsvári Viitorult, 9-1-re a Kolozsvári CSM-t, 9–7-re pedig a fő rivális Dinamót. A Rapiddal 7–7 volt az eredmény, emiatt a váradiak előnye csak két pont a Dinamóval szemben, amely négy győzelemmel és egy vereséggel zárta a tornát.