Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A Ripensiát fogadja holnap a Luceafărul

Másodszor is hazai pályán játszik bajnoki meccset a román másodosztályban szereplő Nagyváradi Luceafărul labdarúgócsapata, amelynek ellenfele a Temesvári Ripensia lesz.

A Bodola-stadionban lép pályára a Luceafarul

A Bodola-stadionban lép pályára a Luceafarul

 

A találkozóra holnap 11 órától kerül sor a nagyváradi Bodola Gyula Stadionban. A belépés ingyenes. Az újonc Béga parti gárda éllovasként érkezik Váradra, miután a nyitófordulóban 16–0-ra verte a kizárólag ifjúsági korosztályú játékosokkal pályára lépő Suceavai Forestát. A váradiak 1–1-re zártak a Snagovi Sportul ellen, bár a helyzetek alapján legalább ötgólos különbséggel kellett volna, hogy nyerjenek.

A másodosztály második fordulójának találkozói: Snagov–Baloteşti, Afumaţi–Hermannstadt, Călăraşi–Mioveni, Szatmárnémeti–Clinceni, Aradi UT–Metaloglobus, Târgu Jiu–Târgovişte, Temesvári ASU Poli–Pitesti-i Argeş, Miroslava–Brăila, Suceava–Marosvásárhely, Váradi Luceafărul–Ripensia. A Luceafărul Bodola Gyula Stadionban sorra kerülő mérkőzésére ingyenes a belépés.

 

Diószeg továbbjutott

A megyei focicsapatok közül elsőként a Diószegi SK kezdte meg az új idényt. A Megyei bajnok és kupagyőztes gárda a Román Kupában kezdte meg szereplését, s győzelemmel hagyta el a decebali pályát. A Szatmár megyei kupagyőztes elleni találkozó első félideje nem hozott gólt, a térfélcserét követően Praja és Iacob góljával győzte le ellenfelét a bihari gárda. Víg Zoltán edző a következő összellítású csapatot küldte pályára: V. Ghete – Szűcs, Karácsony, C. Toseschi, M. Arsene, Seres, Gh. Vaida, Bogdan, B. Praja, Cr. Jurca (csapatkapitány), M. Petran. Játszott még: D. Balogh, Marc, Iacob. A következő fordulóra augusztus 23-án kerül sor.

 

Ma zárul a jelentkezési határidő

A megyei felnőtt és ifjúsági bajnokságokban ma zárul a jelentkezési határidő. Az első osztályban szinte biztosra vehető a Bihar FC Legenda visszalépése, ez esetben a Székelyhídi SK indulhat majd a bajnokságban. A Legenda vezetői a napokban már szóban megerősítették az együttes megszűnését, ám hivatalosan még nem értesítették a megyei labdarúgó-egyesület vezetőit.