Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A Rigoletto Nagyváradon

Giuseppe Verdi Rigoletto című háromfelvonásos művét tekinthetik meg az érdeklődők június 18-án, kedden 19 órától a nagyváradi  színházban a Szigligeti Nyári Esték elnevezésű rendezvénysorozat  részeként, a Kolozsvári Magyar Opera előadásában. Az előadás rendezője Selmeczi György, karmestere pedig Jankó Zsolt.

A Rigoletto a legkorábbi Verdi-opera, amely soha nem került le a repertoárról. A herceg La donna è mobile (Az asszony ingatag) áriája a legismertebb, de a teljes Rigoletto a népszerű operaszámok parádés egymásutánja, csúcspontjuk pedig a harmadik felvonásbeli négyes, a ,,Bella figlia dell’amore” (Halld a szómat, édes lánykám).

Jegyeket a Szigligeti Színház pénztárában lehet váltani keddtől péntekig 11-13 és 17-19 óra között, június 10. után pedig az új nyitvatartási rend szerint: keddtől péntekig 10-15 óra között, illetve egy órával az előadások előtt. Jegyárak: 25 (erkély), 30 (zsöllye), 40 (oldalpáholyok), illetve 50 lej (központi páholyok).

_DSC0143