Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A rájátszásban javíthatnak

Nem maradt idejük a kupadöntőben elszenvedett vereségen búslakodniuk a Nagyváradi VSK férfi kosárlabdacsapata tagjainak, akik vasárnap este ismét tétmeccsen bizonyíthatnak.

VSK kep

A bajnokság rájátszásának első fordulójában a Galaci Phoenix együttesével mérkőzik meg Cristian Achim csapata, amely hazai közönség előtt játssza a három győzelemig tartó párharc első két mérkőzését. A nyitó találkozóra vasárnap 20 órától kerül sor az Antonio Alexe Sportcsarnokban. A belépő 10 lej (a 14 évnél fiatalabbak ingyen mehetnek be, ám nem biztosítanak számukra ülőhelyet). A jegyeket elővételben is be lehet szerezni a VSK székhelyén (Városháza u. 3., első emelet), ma 9 és 13 óra között, vasárnap pedig 18.30 órától nyitnak majd a sportcsarnok jegypénztárai. Az alapszakaszban kétszer találkozott egymással a váradi és a Duna-parti együttes, mindkét meccset a VSK nyerte, igaz a Galacon hosszabbításra volt szükség, ráadásul a hazaiak sportszerűtlen eszközökkel próbálták legyőzni a bihariakat. Az eddigiekkel ellentétben a párharc második mérkőzésére nem hétfőn, hanem kedden este 19.45 órától kerül sor ugyancsak az Antonio Alexe Sportcsarnokban. Utóbbi találkozóra hétfőn kezdik el árusítani a belépőket a már említett rendszerben.

A váradi klub menedzsere, Şerban Sere közleményben oszlatta el az egyik internetes oldalon megjelent információkat, miszerint a kupa fiaskó miatt szerződést bontanának Cristian Achim vezetőedzővel. Sere hozzátette, a hírrel a klub egységét próbálták megbontani a szerkesztők, sikertelenül.

A rájátszás első fordulójának mérkőzései: Bukaresti Steaua–Bukaresti Dinamo (vasárnap, 19 óra és kedden 18, Digi Sport), Kolozsvári UBT–Nagyszebeni Atlassib (hétfőn, 19.30 és kedden 19.45, Digi Sport), Craiovai SCMU–Marosvásárhelyi KK (hétfőn 17.30 és szerdán 18 óra, Digi Sport). Kosárlabda Euroliga meccsek, ma: Lokomotiv Kuban Krasnodar–Barcelona (20, Digi 3), Laboral Kutxa Vitoria Gasteiz–Panatinaikosz (Digi 3).