Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A PNL szabadulna Pontától

A mai bizalmatlansági indítvány volt a témája Cornel Popa, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Bihar megyei társelnöke, illetve Valeriu Boeriu szenátor tegnapi sajtótájékoztatójának.

Cornel Popa felhívást intézett minden Bihar megyei honatyához a bizalmatlansági indítvány megszavazására, aki szerint az indítvány címe, Válassz Románia és Ponta, egy kompromittált kormányfő között. Mondasd le Victor Pontát kifejezi a lényeget. Ponta kompromittálta az országot, Liviu Dragneának, aki a Szociáldemokrata Párt (PSD) ideiglenes elnöke, szintén van pere.

Cornel Popa és Valeriu Boeriu    Fotó: Csikos Rolland

Cornel Popa és Valeriu Boeriu Fotó: Csikos Rolland

A társelnök, egyszemélyben megyei a tanácselnök hosszan beszélt a Várad–Belényes út felújításáról is, melynek finanszírozását 2013-ban ők érték el, hogy hitel helyett vissza nem térítendő támogatásból fedezzék a költségeket, és amelyet szerinte most nem megfelelő módon újítanak fel, nem készítenek neki például alapot.

Nem az ártatlanság vélelmét vonják kétségbe a bizalmatlansági indítvánnyal, hangsúlyozta Valeriu Boeriu, hiszen már folyik az eljárás, bizonyítékok is vannak a kormányfő ellen. Pontának elsősorban nem a PSD elnöki tisztségéből, hanem a miniszterelnökségről kellett volna lemondania, ha az ország érdekét nézi, vélte a szenátor, aki a PNL 42 százalékos és a PSD 35 százalékos támogatottságát kimutató INSCOP-felmérés kapcsán hozzátette: ez az eredmény is azt jelzi, a szociáldemokraták nem értették meg, hogy a lakosságnak elege van a korrupcióból.

F. N. L.