Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A PKE oktatói és hallgatói a budapesti TEDx-en jártak

Az idei TEDxDanubia rendezvényre melynek témája Egyedül és Együtt, május 4-én került sor Budapesten,

Ebben az évben dr. Maior Enikő dékánasszonynak köszönhetően 30 oktató és hallgató látogathatott el Partiumi Keresztény Egyetemünkről a TEDxDanubia rendezvényre, Budapestre. Azért volt erre lehetőség, mivel oktatónk már néhány évvel ezelőtt bekapcsolódott ebbe a programba és most már egyik irányítója volt a TEdx Conversation beszélgetésnek. Az általa vezetett társalgás témája: Életen át tartó tanulás.

A PKE 2

Sokoldalú, érdekes, inspiratív, talán ezek a legmegfelelőbb szavak, melyekkel a Partiumi Keresztény Egyetem oktatói és hallgatói jellemezhetnék budapesti napjukat. Fantasztikus világ az, ahova betekintést nyerhettek a résztvevők és ha csak egy kicsit is, de részesei lettek annak a különös világnak.

De mi is az a TED? A TED egy olyan különleges konferenciasorozat, ahol gondolatébresztő és egyben szórakoztató előadásokat hallhatnak a résztvevők. Gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni! Ez a TED jelszava és ebben volt része mindannyiunknak.

A konferencia célja, hogy az élet különböző területeiről összesűrítse az ország és a régió legizgalmasabb, leginnovatívabb gondolkodóit és alkotóit, akiknek – és akik által a közönségnek is – lehetősége van gondolataik megosztására, új területek felé nyitásra és az új ötletekből merítkezésre.

A PKE 1

A 2017-es rendezvényre a budapesti Művészetek Palotájában került sor, nagyjából 1300 résztvevővel. Három fő szekcióban tartották az érdekesnél érdekesebb előadásokat: Valószínűtlen születések, Megválaszolatlan kérdések, A remény racionalitása. A szekciók között hosszas kávészünetek adtak lehetőséget az ismerkedésre és a további eszmecserékre.

TEDx Conversation a PKE-n! Nem ez volt az első alkalom, ahol a PKE betekinthetett a TED varázslatos világába, ugyanis dr. Maior Enikő tanárnő szervezésében konferenciabeszélgetésekre került már sor pár alkalommal az egyetemen.

(közlemény)