Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A “piros sapkák” ellen játszik kupameccset a Fugyivásárhelyi SK

Volt élvonalbeli csapatot lát vendégül a Fugyivsárhelyi SK focicsapata a Román Kupa ötödik fordulójában. Az ellenfél a Kolozsvári Universitatea lesz szeptember 9-én.

Tavaly a Bihar FC-t legyőzve jutott tovább a kolozsvári csapat a Román Kupában Fotó: Bihar FC

Tavaly a Bihar FC-t legyőzve jutott tovább a kolozsvári csapat a Román Kupában
Fotó: Bihar FC

 

A “vörös sapkák” néven ismert kincses városi egyetemi gárda tavaly szinte napra pontosan látogatott Bihar megyébe, akkor a másodosztályban szereplő Bihar FC volt az ellenfele. A Bodola Gyula Stadionban lejátszott találkozót büntetőrúgásokkal nyerte meg az Universitatea. A kolozsvári gárda egy hét múlva Váradalpáron lép majd pályára, s valószínűleg fanatikus szurkolói is elkísérik majd az együttest.

A Fugyivásárhelyi SK az előző fordulóban a Nagyváradi Bihar FC-t győzte le 2–1-re. A találkozót szintén Váradalpáron játszották, s a hazai csapat vezetői segítséget nyújtottak a váradiaknak, átvállalva a meccs szervezési költségeit. A Román Kupa szabályai szerint a házigazda és a vendégcsapat fele-fele arányban fizeti a szervezési költségeket, így a vásárhelyiek gesztusának köszönhetően a Bihar FC közel kétezer lejes megtakarításhoz jutott.

A további párharcok: Lugosi Vulturii–Resicabányai Metalul, Konstancai Viitorul II–Tulceai Dobrogea, Brăilai Dacia Unirea–Galaci Oţelul, Vaslui-i Atletico–Bákói SK, Suceavai Rapid CFR–Piatra Neamt-i Ceahlăul, Nagybányai FC–Szatmárnémeti Olimpia, Marosvásárhelyi ASA II–Kudzsiri Metalurgistul, Râmnicu Vâlceai VSK–Medgyesi Gaz Metan, Moreni-i Flacăra Moreni–Mioveni-i SK, Brânceni-i Unirea–Craiovai U, Tatrangi Unirea–Buzăui Gloria, Păuleţti-i FC–Brassói FC, Metaloglobus FC–Baloteţti-i FC, Afumaţi-i FC–Clinceni-i Academica, Berceni-i ACS–Bukaresti Rapid, Temesvári Ripensia/Karánsabesi FC–Borosjenői FC. A Pojorâtai Bucovina–Dorohoi-i FC meccset nem játsszák le, mivel a vendégek visszaléptek a harmadosztályból.