Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A nyugdíjasok is áttérnek az elektronikus utazókártyára

Egyre több nyugdíjas váltja ki az elektronikus utazókártyát Nagyváradon. Ezért a Helyi Tömegközlekedési Vállalat (OTL) igyekszik a megyeszékhely minél több pontján lehetőséget biztosítani erre a célra.

Mint pénteki lapszámunkban megírtuk, Váradon hétfőtől hétköznaponként 8–16 óra között egy újabb helyszínen is kiválthatók ezek az elektronikus bérletek, mégpedig az Ep. Ioan Suciu utca 1. szám alatt, a Gyermekváros melletti Rogériusz 2. nyugdíjasközpontban.

a nyugdijasok 2b

A bérlethez az adatfelvétel csak pár percet vesz igénybe

Sokan élnek is ezzel a lehetőséggel, és ezeket az utazókártyákat naponta legalább félszázan igénylik ebben a központban. Persze ez nem jelenti azt, hogy hétköznapokon az eddigi helyszíneken –a Real 1. hipermarket (9–21 óra között), a Lotus Center (12–20 óra között), az OTL Atelierelor utca 12. szám alatti remízénél lévő irodában (8–17 óra között ), a Dudek (ma Duliu Zamfirescu) utca 1. szám alatt (8–16 óra között) – az új típusú bérletek kiváltási lehetőségét megszűntették volna. Sőt azt is megtudtuk, hogy szeptembertől (még a pontos dátumról nem döntöttek) Váradőssiben, valószínűleg a Cazaban utcai nyugdíjasközpontban is nyitnak egy irodát a bérletek kiváltására.

Tegnap délelőtt a rogériuszi helyszínen alig féltucatnyi idős ember várt türelmesen az új típusú bérlet kiállítására. Nem morgolódtak, beletörődtek, hogy egyre modernebb világban élünk, és persze kötelező is e kártya kiváltása. Éppen ezért sokan mihamarabb hozzá is akarnak jutni. A belső irodában Claudia Marta szolgálta ki a nyugdíjasokat, akiknek néha részletesen el kellett magyaráznia, milyen iratokra van szükségük, miként töltsék ki a formanyomtatványt stb. Mint hangsúlyozta, itt csak regisztrálják az elektronikus utazókártyát igénylőket, viszont pénzzel nem dolgoznak. Tehát a bérletek meghosszabbítását nem vállalják, de például olyan diákokat fogadnak, akiknek eddig még nem volt elektronikus utazókártyájuk. Bárki, aki először igényli ezt a mágneses kártyát, itt is jelentkezhet, a bérletet pedig a kért helyszínen kiválthatja. Első alkalommal a mágneses kártyáért nem kell fizetni, viszont ha valaki elveszíti, akkor 10 lej ellenében azt újra kiállítják számára. „Akinek itt vesszük fel az adatait, az az OTL bármely jegyárusító pontjánál kérheti átvételre a kb. egy héten belül elkészülő bérletét. Hozzánk legtöbben a Rogériusz lakónegyedből és Biharpüspökiből érkeznek idős emberek, akik kérésükre akár ugyanitt 15 és 16 óra között átvehetik az új utazókártyájukat” – fogalmazott Marta. A helyszínen az adatfelvétel mellett fénykép is készül az elektronikus bérletet igénylőről.

Sükösd T. Krisztina