Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A nők is kikaptak

Harmincpontos vereséget szenvedett a Nagyváradi Egyetemi SK női csapata a román kosárlabda élvonal huszadik fordulójában. A váradiak az éllovas Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC csapatától kaptak ki 81–51-re az Antonio Alexe Sportcsarnokban.

Noi kosar egyhasabra

A szombat délben lejátszott találkozót végig a székelyföldiek irányították, már az első negyed után 19 pont volt a Sepsi előnye. A nagyszünetre további két ponttal toldották meg forjukat a vendégek, akik a végén harmincpontos különbséggel, 81-51-re (negyedenként: 10–29, 14–16, 12–20, 15–16) bizonyultak jobbnak.

Az ESK pontszerzői: Alexandra Vlaicu 12, Rosa La Mattina 10, Oana Sărăcuţ 2, Quentori Alford 3, Cristina Badi 4, Ruxandra Chiş 3, Fila Smith 17. Játszott még:

Oana Moza és Eleonora Anei. Ioana Gavra nem lépett pályára, Edzők: Adriana Niculescu és Ioana Croitoru.

A vendégeknél a húsz pontig jutó Murphy volt a legjobb, de a váradi Kokovay Melánia is dobott két pontot volt csapata ellen. A fiatal játékos 19. percet töltött a pályán ez idő alatt a már említett két pont melett, három lepattanót szerzett csapatának.

A 20. forduló további szombati találkozóin: Gyulafehérvár–Alexandria 71–73, Kolozsvár–Craiova 68–59. A többi mérkőzést tegnap játszották. A hétvégi fordulóban ismét hazai pályán játszik majd a váradi együttes, amelynek ellenfele a Gyulafehérvári ESK lesz. A vendégcsapat ugyan meglepő vereséget szenvedett a legutóbbi játéknapon, ám a nemzetközi porondon eddig remekel, hiszen vezeti csoportját az Eurocupban.