Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A női szerepvállalásról

Az RMDSZ Nőszervezete a 2017-es évet tagjainak a közösségi életben történő nagyobb szerepvállalásával kezdte, hiszen a decemberi parlamenti választások révén nőtt a száma országos képviseletüknek. A tavalyi tevékenységeket és a jövőbeli terveket ismertették a regionális vezetők Biró Rozália országos elnök és Kéry Hajnal Bihar megyei elnök jelenlétében.

nagyobb a noi szerepvallalas aranya

A decemberi parlamenti választások eredményeként az RMDSZ Nőszervezete a következő négy évben regionálisan és országosan is jelentős képviselethez jutott. A tegnap tartott éves tevékenységértékelőn Biró Rozália elmondta, hogy 7 polgármester, 20 alpolgármester, 10 megyei tanácsos, 272 helyi tanácsos és 4 parlamenti képviselő került ki a szervezetük kötelékéből.

Az éves kiértékelőt a szövetség nagyváradi székházában a Nőszövetség regionális képviselői tartották meg az országos és megyei vezetők jelenlétében: Nagy Gabriella (Margitta), Kajántó Judit (Élesd), Szabó Tünde (Nagyszalonta), Széll Gabriella (Nagyvárad), Halász Ilona (Micske), Turucz Mária (Érmihályfalva), Perecsenyi Katalin (Biharfélegyháza) és Aszalós Tímea (Székelyhíd). A szervezeti vezetők röviden összefoglalták a tavalyi évben megvalósított programjaikat, hangsúlyozva, hogy ezek célja az RMDSZ segítése és támogatása volt.

Kéry Hajnal és Széll Gabriella a jövőre vonatkozóan kijelentették, hogy a kultúra, a közösség, az egészségügy és az oktatás területén kifejtett tevékenységük hagyománya idén is folytatódik, és hozzátették, hogy 2017 „az építkezés éve kell hogy legyen”, és így új települések bevonásával kívánnak tovább erősödni, valamint szakmai csoportok kialakításával a szervezeten belül. Kéry azt is elmondta, hogy a Bihar megyében több mint 160 csoporttal működő szervezet idén egy új, karavánszerű programmal próbálja majd a továbbtanulásra buzdítani a VII. és VIII. osztályos diáklányokat. A program jelszava „Mondj igent a jövődre, folytasd az iskolát!” lesz.

Biró Rozália az elhangzottakhoz hozzátette, hogy a nőszövetség továbbra is igyekszik a helyi igényeknek megfelelően tevékenykedni, és hogy szívesen lát bárkit, aki csatlakozni szeretne. Végezetül köszönetet mondott minden nőszervezeti vezetőnek, aki részt vesz a közös munkában.

Szamos Mariann