Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A Nagyvárad Táncegyüttes legújabb bemutatója

Kata történet címmel készül új táncelőadás bemutatására a Nagyvárad Táncegyüttes. Az előadás, amelynek rendező-koreográfusa László Csaba, népzenével és néptánccal azt a kérdést járja körül, hogy mi származhat abból, ha a férfiak és nők összetévesztik szerepüket az életben.

a nagyvarad tancegyuttes

Mi a közös Shakespeare alkotásaiban és a magyar népmesékben? Mi köti össze ezt a két látszólag teljesen elkülönülő világot? Valószínűleg sokféle választ kaphatnánk a fenti kérdésekre, de jelen pillanatban a válasz erre a Nagyvárad Táncegyüttes új előadása, mely a népi humor táncba fogalmazásával próbál derűs tanulságot mutatni a mindig változó és mindig változatlan nő–férfi viszonyról, és amelynek középpontjában a makacs leány archetípusa áll. A készülő táncjáték alapjául Shakespeare makrancos Katája szolgál, amelyhez azonban a magyar mesehagyomány is csatlakozik, többek között például az ördög és a székely menyecske történetével.

Az előadás jegyei – melynek premierjére 2016. szeptember 16-án 19 órától kerül sor a Szigligeti Stúdió Fekete termében –, már megvásárolhatók a Szigligeti Színház jegypénztárában, annak szokásos nyitva tartása szerint. Mindazok, akiknek a korlátozott nézőszám miatt nem sikerül jegyet váltaniuk a bemutatóra, a következő előadásnapok valamelyikén, szeptember 17-én, szombaton, 24-én, szombaton és 25-én, vasárnap, 19 órai kezdéssel vehetnek részt az előadáson. A Szigligeti Színház bérletes nézői a fenti előadások bármelyikére kedvezményes áron válthatnak jegyet.