Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A Művészeti Líceum felhívása

Felhívják az érdekeltek figyelmét, hogy a nagyváradi Művészeti Líceum a 2017/2018-as tanévre várja a diákok jelentkezését V., IX. osztályba és I. (első) külsős magyar zenetagozatos  osztályba .

muveszeti liceum

V. osztályba a következő szakokra lehet jelenkezni:

  • Zeneszak, hangszerek: gitár, mélyhegedű, cselló, nagybőgő, fuvola, oboa, klarinét, szaxofon, kürt, trombon, trombita, ütőhangszerek, hárfa és zongora-mellékszak. A főhangszer mellett a diákok 30 perc mellék-zongora és 2 óra zeneelmélet oktatásban is részesülnek.
  • Képzőművészet: rajz, festészet, mintázás.

Az V. osztályba jelentkező diákoknak egy tehetségfelmérő vizsgán kell majd résztvenni. A tehetségfelmérő próbák augusztus 30-án zajlanak, 10 órai kezdettel.

Az I. külsős magyar zenetagozatos osztályban a diákok a következő hangszereken  tanulhatnak: zongora, hegedű, fúvós és ütőhangszerek. A hangszer (főszak) tudásának elsajátítása mellett a tanúlók heti félóra zongora oktatásban (mellékszak), továbbá 2 óra zeneelmélet képzésben is részesülhetnek. Szeptember 5-én, 15-tól a diákoknak  egy tehetségfelmérő vizsgán kell majd résztvenni.

Kilencedik osztályba is várnak még diákokat zene- és képzőművészet szakokra. A beiratkozás szeptember 4-én az iskola titkárságán zajlik. A tehetségfelmérő vizsgák szeptember 5-én és 6-án zajlanak.

Szeretettel várják a jelentkezéseket személyesen, az intézmény székhelyén: Nagyvárad, str. Parcul Petőfi 26. szám, vagy telefonon, az iskola titkárságán: 0359/802-306, 0259/411-274.