Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A minőség nem műfaji kérdés

Visszatérő vendége Nagyváradnak Nemlaha György, akivel szombat délután Sorbán Attila író beszélgetett a Szigligeti Színház páholyelőcsarnokában. A Holnap Után Fesztivál keretében megtartott beszélgetésen szó esett többek között arról, hogyan hagyta el Nemlaha György Romániát, hogy került az MTI-től a Magyar Televízióhoz, és hogyan alakult a pályája ott, egészen addig, ameddig négyszázadmagával el nem bocsátották.

Sorbán Attila és Nemlaha György

Sorbán Attila és Nemlaha György

„A minőség nem műfaji kérdés” – fogalmazott Sorbán Attila a beszélgetés során, mikor azt feszegette, könnyű-e az úgynevezett könnyű műfaj. A bejátszásokkal tarkított beszélgetés során Nemlaha György mesélt többek között Charles Aznavour-ral való találkozásáról, és szó esett francia műfordításairól is.

Honthy Hannát idézték  Fotók: Dudás Levente

Honthy Hannát idézték
Fotók: Dudás Levente

A beszélgetés után mutatta be a Szigligeti Társulat a Hol van az a nyár? című elődadást, Schlanger András rendezésében, melyet Nemlaha György írt, és melyben az általa utolsó primadonnának tartott Honthy Hanna életét idézték fel sok zenével a nézőknek.

F. N. L.