Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A minisztérium nem segíthet

Kritikus esetekben az átláthatóság az a legjobb eszköz, az segíti Romániát is, nyilatkozta Korodi Attila környezetvédelmi miniszter a Nagyváradi Hőerőmű Zrt-vel kapcsolatban – tájékoztatott  a Bihar megyei Környezetvédelmi Ügynökség. Mint ismeretes, a Hőerőmű 33 millió eurós bírságot kapott az Euróai Bizottságtól amiatt, hogy elmulasztotta a környezetvédelmi engedélyeket határidőre feltölteni a központi európai adatbázisba.

a miniszterium

Az Európai Bizottság Climate Action Főigazgatóságának közlése szerint, melyet 2014. február 13-án továbbítottak Romániának, 2013. október 17-én az Európai Bíróság végleges és visszavonhatatlan határozatot hozott arról, hogy „a direktíva nem engedélyez semmiféle rugalmasságot az országos hatóságoknak vagy intézményeknek, azoknak a büntetéseknek alkalmazásában, amelyeket azért szabnak ki, mert az EU ETS-rendszerben lévő szolgáltatók nem tartják be a jelentési kötelezettségüket.”

Mindaddig, ameddig ő a tárcavezető, nem fogja megengedni, hogy az intézmény áthágja akár a romániai, akár az európai törvényeket, tette hozzá a miniszter.

F. N. L.