Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A Minaur ellen kezd a VSK kézilabdacsapata

A román kézilabda-szövetség (RKSZ) elkészítette a férfi másodosztályú bajnokság 2017–2018-as idényének programját. A Nagyváradi VSK a B csoportban szerepel, első ellenfele a Nagybányai Minaur Kézilabda Akadémia gárdája lesz.

Hazai pályán debütál a férficsapat

Hazai pályán debütál a férficsapat

 Sebastian Tudor edző csapata hazai pályán kezdi majd az idényt. A Minaur elleni találkozóra szeptember 17-én kerül sor az Antonio Alexe Sportcsarnokban.

 

Felkészülési meccsek

Mától egészen péntekig Segesváron lép pályára a VSK egy felkészülési tornán. A házigazda HCM mellett a Kolozsvári Universitatea és a Nagyszebeni KC együttesével méri össze erejét a váradi gárda, amely legutóbb Magyarországon játszott barátságos mérkőzéseket. „A magyarországi meccsek után, most három csoportellenféllel mérjük össze erőnket” – mondta a VSK szakvezetője, akit George Tăutu segít munkájában. A felkészülés során a román élvonalban szereplő Tordai Potaissa ellen is pályára lépett a VSK. Az első meccset 34–31-re, a másodikat 32–21-re nyerte meg a Kolozs megyei csapat. Ezt követően a magyar első osztályban szereplő Braun Gyöngyös volt az ellenfél, a találkozót kilencgólos (28–37) vereséggel zárták a váradiak.

 

A bajnoki program

A tavaly még az élvonalban szereplő Minaur elleni meccset követően a következő ellenfelekkel méri össze erejét a VSK a másodosztály odavágóin: Szatmárnémeti Adep (szeptember 28., idegenben), Segesvári CNE (október 1., otthon), Kolozsvári Universitatea (október 8., idegenben), Temesvári CSU Poli (október 22., otthon), Nagyszebeni KC (november 5., idegenben), Târgu Jiui Brâncuşi ESK (november 12., otthon), Resicabányai Şcolar (november 19., otthon), Segesvári HCM (november 26., otthon) és Craiovai CSU (december 3., idegenben).

Egyelőre még kérdéses a női kézilabdázók sorsa

Egyelőre még kérdéses a női kézilabdázók sorsa

 

Női csapat nélkül

Amint arról már beszámoltunk, a női másodosztályban szereplő Nagyváradi Egyetemi SK együttese nagy valószínűséggel nem indul el a bajnokságban. A csapatnak a VSK-val volt együttműködési megállapodása, ám utóbbi vezetősége felmondta azt, így ellehetetlenült a női együttes helyzete. Az ESK csapatának képviselői az online médiában tették szóvá azt, hogy a Városi Sportklub vezetői csak a férfi kosárlabdacsapatot tekintik saját gyermeküknek, minden többi csapatot/szakosztályt mostohagyermekként kezelnek.