Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A mihályfalvi önkormányzat végzi az útkarbantartók munkáját

Az Érmihályfalvát átszelő nemzetközi utat mintegy két esztendeje adták át a közúti forgalomnak. A Nyírábrány (Magyarország) felé vezető út mindkét oldalát esővíz-elvezetőkkel látták el, amelyeket időközönként tisztítani kellene. A nem megfelelő karbantartás miatt a felgyülemlett iszap már szinte lehetetlenné tette a vízelvezetést.

a mihalyfalvi 1

A kora tavaszon is hólé- és esővíz-elvezető gondokkal küzdött a város. Karsai Attila alpolgármester már akkor említette, többszöri megkeresésükre sem reagált az Országos Út- és Autópálya-építő Társaság, illetve a Kolozs Megyei Regionális Út- és Hídépítő Igazgatóság sem. Ugyanis, mint arról már nem egyszer cikkeztünk, Mihályfalván nemcsak a helyre nem állított árkok és átfolyók miatt akadnak folyamatos gondok, de az elvezetők elzáródása, illetve az alig két esztendeje lerakott betonrácsok elemeinek minősége miatt is. Az útépítés idején megkerestük az illetékeseket, akik arról tájékoztattak akkor bennünket, hogy a rácsok betonelemeit egy Kolozs megyei cég készíti. Mivel a nemzetközi útért vállalt mindennemű garancia két esztendő elteltével megszűnt, kíváncsian várják a mihályfalviak, mi lesz a következménye, amikor egy több tíztonnás kamion kereke alatt beszakad a porladó betonszerkezet. Főleg, mivelhogy semmilyen megkeresésre nem reagálnak.

Jelenleg is az önkormányzat gépei, alkalmazottai és „kilencnaposai” dolgoznak az utak mentén, akik mutatják is a felszedett porladó betonrács elemeit. Visszahelyezéskor szinte alig érnek el a tartópárkányig, annyira elmorzsolódtak – bosszankodik az egyik munkás.

Karsai alpolgármester elmondásából kiderült, a vízelvezetők két helyen is a Móka-patakba torkollnak. Az egyik a Forradalom úton van kiépítve, a másik a Kazinczy Ferenc utcán, a római katolikus templom mögötti réten. Jelenleg a két kiépített, Mókába vezető árok közötti útvonalat tisztítják.

Az utóbbi időben nap mint nap lezúduló esővíztömeg miatt a munkálatok nem tűrtek halasztást. Az árkok és az átfolyók hiányában, ha még a műút elvezetői sem szuperálnak megfelelően, a járdákon szinte ellehetetlenedik a közlekedés. A Forradalom úton lévő portákra vagy üzletekbe be sem lehet térni a felgyülemlett tengernyi víztől. Volt, ahol habtéglákat raktak a járdákra, hogy a jövés-menést valahogy megoldják.

Sütő Éva