Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A mezőgazdaságban változtatna

A Magyar Polgári Párt jelöltjeként indul a fiatal Adonyi Gyula Richárd a decemberi parlamenti választásokon az RMDSZ listáján. A képviselőjelölt Cseke Attila parlamenti képviselő szerint agrárvállalkozóként rendelkezik az ehhez szükséges tapasztalattal.

Cseke Attila és Adonyi Gyula Richárd

Cseke Attila és Adonyi Gyula Richárd

Adonyi Gyula Richárd jövő hónap végén tölti huszonötödik életévét. Margittán született, Székelyhídon tanult és jelenleg is ott él, illetve a Partiumi Keresztény Egyetemen hallgató menedzsment szakon. Tavaly tavasszal, a családi hagyományt követve, vállalkozást alapított, amelynek beindításához a fiatal vállalkozókat támogató uniós pályázatot nyert. A családja által a helyiektől bérelt földterület 310 hektár, amelyen sok növényt és gabonát termesztenek (például repcét, szóját, kukoricát).

Programjában szükségesnek véli a pályázatok nyújtotta lehetőségek kihasználását, amelyekbe véleménye szerint a papírmunka ellenére is érdemes belevágni, valamint az évről évre jelentkező nagy árkülönbségeket illetően hiszi, hogy a megoldás az év elején a nagyobb cégekkel megkötendő, fix árakban megállapodó szerződések lennének. A mezőgazdaság helyzetét ugyanakkor kérdésesnek tartja: „egyelőre tűrhető, de ha az unió megszűnne, a földművelésnek vége volna” – vallja.

Szamos Mariann