Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A mentők nem pihentek

A Bihar megyei Crişana Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség munkatársai maguk is kivették a részüket az ünnepi jótékonykodásban. Gyűjtő és adományozó tevékenységüknek köszönhetően nagyváradi, rényi, poieni-i, belényesörvényesi, székelyhídi és szalárdi családok – mintegy 30 gyerek és szüleik – kaptak ajándékokat karácsonyra.

Karácsonyi tűzesetek

Karácsonyi tűzesetek

A december 21. és 24. közötti napokban ugyanakkor számos riasztás érkezett mind a tűzoltóság, mind a sürgősségi mentőszolgálat (SMURD) központjába. A megyében négy tűzesethez riasztották a lánglovagokat. A nagyváradi 2-es számú tűzoltócsapat december 24-én, csütörtökön a megyeszékhely Iza utcájában oltott tüzet, ahol szerencsére nem keletkezett jelentős anyagi kár. A megyeszékhely 1-es számú tűzoltócsapata december 26-án a kora délutáni órákban a Miklós (Tabéry Géza) utcán oltott tüzet egy hőelosztó-központtal rendelkező épületben, ahol minden bizonnyal a kémény nem megfelelő szigetelése okozta a balesetet. December 27-én vasárnap, a hajnali órákban szintén az 1-es számú csapatot riasztották a Csengeri Antal (Barbu Ştefănescu Delavrancea) utcára, ahol egy lakóház teteje és padlása égett. A baleset következtében, amelyet rövidzárlat okozhatott, a helyiségben tárolt tűzifa és a tetőszerkezet 120 négyzetmétere égett le. December 25-én, péntek hajnalban a szalárdi tűzoltóság két órán keresztül küzdött a lángokkal egy helyi lakóház fészerében. A baleset következtében körülbelül 20 négyzetméter faanyag és a helyiség tetőszerkezetének 60 négyzetmétere égett le. A tüzet valószínűleg egy meghibásodott elektromos vezeték okozta.

Sok rászoruló családot ajándékoztak meg a tűzoltók

Sok rászoruló családot ajándékoztak meg a tűzoltók

A SMURD ügyeletes csapatainak az ünnepi hétvége alatt tíz közúti balesethez kellett kiszállniuk a megyében, és hatvankét személyt kellett ellátniuk, akik légzési panaszokkal, fejfájással járó magas vérnyomással, égési sebekkel, törésekkel, ficamokkal, zúzódásokkal és egyéb sérülésekkel fordultak hozzájuk.

Szamos Mariann