Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A második kézipoggyász is a csomagtérbe kerül

Január 15-től a repülőgép gyomrában tárolt, feladott poggyászok közé kerül majd a második ingyenes kézipoggyász a Ryanair légitársaság járatain. A cég közleménye szerint a változtatással szeretnék megelőzni a fedélzeti tározók túlterheltségéből fakadó esetleges késéseket.

a masodik

Olcsóbbá tették ugyanakkor a feladott poggyász díjszabását, és növelték az alapcsomag súlyhatárát is. Ennek értelmében ezentúl 20 kilogrammos poggyászt lehet feladni az eddigi 15 kilogrammos helyett, a díjszabás pedig 35€/Ł-ról 25€/Ł-ra csökken a 20 kg-os poggyász esetében.

Január közepétől kizárólag a prioritással rendelkező utasok (Plus, Flexi Plus és Family Plus kategóriák) vihetnek fel két ingyenes kézipoggyászt a fedélzetre, a többi utasnak viszont az egyik kézipoggyászt le kell majd adnia a csomagtérbe.

Az utazási prioritást 5 €/Ł áron lehet megvásárolni a jegyfoglaláskor, vagy utólagosan 6 €/Ł-ért a gép indulása előtt 2 órával (a ryanair.com-on), illetve 30 perccel a felszállás előtt (a Ryanair applikáció használatával).

Sz. G. T.