Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A magyar kultúrát ünnepeljük

Tegnap a Szacsvay Imre Általános Iskolában tartották Magyar Kultúra Napja alkalmából megszervezett rendezvénysorozat nagyváradi első nagyváradi programját. A magyar kultúrát  közösen ünnepi Nagyvárad, Margitta, Berettyóújfalu és Debrecen.

 a magyar kulturat 2

A nagyváradi Szacsvay Imre Általános Iskolában tartották a magyar kultúrát ünneplő rendezvénysorozat idei első programját, melyen belül egy Skype-beszélgetést is terveztek és 2015-ben a nemzet színészévé választott Szacsvay László budapesti színművésszel, Szacsvay Imre leszármazottjával, aki a magyar nyelv életet és munkásságot meghatározó szerepéről beszélt volna a diákoknak. A videós kapcsolatfelvétel azonban nem sikerült, a színművész telefonon jelezte, hogy az internethálózata váratlanul összeomlott.

A teremben összegyűlt gyerekek azonban nem csüggedtek hanem Pásztor Gabriella igazgató vezetésével megtartották ez alkalomra összeállított műsorukat: furulyajáték és egy közös ének után Arany János Fülemüle című írásából adtak elő egy jelenetet, amely az igazgató megfogalmazásában „A szép magyar beszédet, és a magyar nyelv erejének hangsúlyozását” volt hivatott illusztrálni.

Az igazgatónő közölte, hogy a január 23-i, hétfői, Együtt szaval a nemzet című program a szabadnapok miatt szerdára tevődik át, ugyancsak 13 órától..

Szamos Mariann