Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A Magyar Állami Népi Együttes a Szigligeti Színházban

November 24-én, 19 órától az előző évek nagysikerű fellépéseit követően ismét a Szigligeti Színház vendége a Magyar Állami Népi Együttes, akik ezúttal a Kodály-évfordulóra emlékezve Tánckánon című produkciójukat hozzák el Nagyváradra. „Egy képzeletbeli közösség életének apró mozzanataiból bontakozik ki a történet, melynek zenei keretét Kodály Zoltán (és kortársa, Bartók Béla) kompozíciói, illetve a zeneszerző által gyűjtött népdalok alkotják. A jelenetek során emberi kapcsolatok kialakulását, azok elvesztését, örömöket és bánatokat, valamint a mindennapok és ünnepek rituáléit követhetjük nyomon. A Tánckánonban olyan ismert és népszerű Kodály-művek idéződnek fel, mint a Háry János, a Hét zongoradarab (Op. 11), a Kilenc zongoradarab (Op. 3) vagy az Esti dal”.

a magyar

Az előadásokra jegyek még kaphatók a Szigligeti Színház jegypénztárában (nyitva hétfőtől péntekig 14-19 óra között, illetve egy órával az előadások előtt), illetve online, a www.biletmaster.ro oldalon.

A szervezők felhívják a mindazok figyelmét, akik érvényes bérlettel rendelkeznek a 2017/2018-as évadra, hogy a Magyar Állami Népi Együttes előadására kedvezményes árú jegyeket vehetnek igénybe.