Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A lélek magocskái Jézus születését várják

Kétnapos lelki gyakorlatot tartanak tegnap és ma a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban. Tegnap a kisiskolásoknak, ma pedig az V.–XII. osztályos tanulóknak nyílt alkalmuk elmélkedésre, közös imádkozásra, előadások megtekintésére.

a lelek magocskai (1)

A lelki gyakorlat első napján a katolikus gimnázium kápolnájában celebrált misét a kisdiákoknak Barbuc Péter plébános. A gyerekek nyelvezetére lefordított prédikációban interaktív módon részt vettek a kis tanulók is, hiszen olyan fontos kérdések merültek fel, mint Jézus minek örül jobban: ha a lurkók szófogadók vagy rosszalkodnak, illetve hogyan kell viselkednie egy gyereknek otthon és az iskolában ahhoz, hogy a Jézuska örömmel tekintsen le rá. A misén közös imádkozásra és vallásos, illetve karácsonyváró énekekre is sor került.

a lelek magocskai 3

A szertartást követően a gimnázium dísztermében hangulatos és a gyerekeket magával ragadó karácsonyi műsorral kedveskedtek a Magocska Bábcsoport tagjai. Az előadás bevezetőjében a csoport moderátora elbeszélgetett a színpadról a kisdiákokkal, akiknek felhívta a figyelmét, hogy karácsony nagyhetében jól esik a léleknek, ha minden gyermekben tudatosul, hogy ő tulajdonképpen egy „lélekmagocska”, mely – ha hittel öntözik – csodálatos virággá fejlődik, és ezek a virágok késztetik Jézust, hogy itt legyen lelkünkben, vigyázzon ránk, szeressen bennünket.

Az előadás során a kisdiákok többször bekapcsolódtak az énekekbe, és tapssal köszönték meg az előadóknak a lelki napot megszépítő előadást.

Szőke Mária