Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A legnehezebb ellenfelet kapta a román bajnok

Nem volt kegyes Fortuna istennő a Bukaresti Steauához, amely a lehető legnehezebb ellenfelet kapta a Bajnokok Ligája csoportkörébe kerüléséért rendezett rájátszásban. A sorsoláson első kiemeltként kezelt román bajnok a lengyel címvédővel küzd a BL főtáblájára kerülésért. Az első meccset Bukarestben a visszavágót pedig Varsóban rendezik meg.

A Szalai Ádámot keretében tudó Schalke 04 számára az ukrán Metaliszt Harkovon keresztül vezet az út a főtáblára, az AC Milan a PSV, az Arsenal pedig a Fenerbahce ellen küzd, de a Lyon–Real Sociedad párosítás sem tűnik rossznak.

A BL-rájátszás párosítása, a bajnoki ágon: Zágrábi Dinamo (horvát)–Bécsi Austria (osztrák), Ludogorec Razgrad (bolgár)–FC Basel (svájci), Viktoria Plzen (cseh)–Maribor (szlovén), Sahtyor Karagandi (kazah)–Celtic (skót), Bukaresti Steaua (román)–Varsói Legia (lengyel); a nem bajnoki ágon: Olympique Lyon (francia)–Real Sociedad (spanyol), Schalke 04 (német)–Metaliszt Harkov (ukrán), Pacos Ferreira (portugál)–Zenit (orosz), PSV (holland)–AC Milan (olasz), Fenerbahce (török)–Arsenal (angol). A párharcokat az elöl álló csapatok kezdik otthon. Az első játéknap augusztus 20-21., a visszavágókat egy héttel később rendezik. A párharcok győztesei a Bajnokok Ligája főtábláján, míg a vesztesek az Európa-liga csoportkörében folytatják.