Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A legjobb vállalkozókat díjazták

Negyedik alkalommal került megrendezésre péntek este a nagyváradi színházban, mintegy 450 meghívott körében a Bihar Megyei Vállalkozók Szövetségének (FPB) kezdeményezésére az a Top Branduri Bihorene elnevezésű gála, melyen a megyénkben székelő, illetve itt befektető vállalatok, cégek képviselői találkoztak. A cél ismét az volt, hogy a bihari térségben az elmúlt évben a különféle szolgáltatási területeken legjobb eredményeket elért, ugyanakkor régiónkért és közösségünkért legtöbbet tett vállalatokat, cégeket, befektetőket díjazzák, illetve a közjóért munkálkodó (kultúra, oktatás, egészségügy, szociális ügyek, sport stb.) legkiemelkedőbbnek talált személyiségeket elismerjék.

A díjkiosztó moderátora a népszerű üzletember, Dacian Palladi volt. A díjakat több közismert díszmeghívott adta át, többek között Claudiu Pop prefektus, Cornel Popa megyeitanács-elnök, Mircea Mălan alpolgármester, Ioan Lucian a Bihar Megyei Vállalkozók Szövetségének és egyben az országos szervezet elnöke, Mile Lajos kolozsvári főkonzul, valamint az est díszvendége, Emil Hurezeanu népszerű író, publicista. Hurezeanu a régiónkban tevékenykedők felé megfogalmazott egy lényeges üzenetet: „Őrizzük meg a városunkat, amelyben élünk, hogy a maga során a város is vigyázhasson ránk.”

Ioan Lucian és Emil Hurezeanu

Ioan Lucian és Emil Hurezeanu

Az idén nem került átadásra a Vulturul Negru nevezetű illusztris díj, mivel a szövetség zsűrije úgy ítélte, hogy senkinek sem volt oly mértékben kiemelkedő a hozzájárulása Bihar megye gazdasági fejlődéséhez, hogy a legnívósabb elismerést kiérdemelje.

Első körben kilenc kategóriában osztottak díjakat: építés – Gavella, mezőgazdaság – Agroindustriala I (Nagyürögd), ipar – Faist Mekatronic, kereskedelem – Rubinking Nagykároly, egészségügy – Altersdorf Román-Német Egyesület, gépjárművek – Transmec RO, szolgáltatások – Integra Document Management, kultúra-oktatás-sport –Agora alapítvány, turizmus – Cruzar kft.

Második körben a közjóért munkálkodó személyek elismerése következett. Az elmúlt év kiválósági díjára a legérdemesebbnek a következők bizonyultak: az év Bihar megyei politikusa Cseke Attila, az év üzletasszonya Cerasela Nergheş (Inter Broker), humánerőforrás kategória Sorina Bradea (Romarketing), Bihar megye legkiemelkedőbb sportembere Cornel Gordan vízilabdázó, szociális fejlesztések Bátori Géza (Bors polgármestere), kultúra Cornel Abrudan képzőművész, egészségügy Ritli László, az év menedzsere Silviu Mînzat, sajtó Laura Breb (Digi24), az év befektetése Diószegi Lajos (Trade Center), az üzleti élet felé legnyitottabb intézmény Marius Rotar (ITM), a menedzser aki „szárnyakat ad” Gheorghe Pasc (a nagyváradi repülőtér igazgatója), hagyomány és kontinuitás Ioan Lezeu (Congips), palliatív kezelés Marinela Murg (Hospice Emanuel – a súlyos betegségük végstádiumában levők felkarolásáért), fejlesztések a közjóért Codruţa Bala (Celestica), végül, az energiagazdálkodás terén „legzöldebb” önkormányzat a Ioan Pop polgármester által képviselt Fugyivásárhely.

Tóth Gábor