Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

„A legjobb eredményeket csak összefogással lehet elérni”

Köszönhetően a Communitas Alapítvány támogatásának, november 18–20-án Hegyközszentmiklóson szervezte meg a nagyszalontai MIDESZ a Gólyatábor 2016. rendezvényét. A táborba olyan fiatalok jelentkeztek, akiket érdekel a civil élet, az ifjúsági munka, valamint az önkéntesség. Az idén először partiumi és magyarországi fiatalok mellett vajdasági fiatalok is bekapcsolódtak a tábor programjaiba, így nagyszalontai, váradi, bihari és szegedi fiatalokhoz magyarkanizsai és szabadkai fiatalok csatlakoztak.

a legjobb eredmenyeket 4

A szervezők csapatokra osztották a táborozókat, akiknek különböző feladatokat kellett közösen megoldaniuk. Négy olyan csapat is megalakult, amelyekbe tapasztalt és kezdő civilszervezetes tagok egyaránt kerültek. A feladatok megoldásában így mindenki tevékenyen részt vett. Gyakorlatban élhették meg a tábor résztvevői, hogy bármilyen feladat megoldása sokkal könnyebb csapatban. Akkor igazán eredményes egy csoport, ha betartja az adott szabályokat, valamint ha mindenki a képességeinek megfelelő feladatokat oldja meg. A játékok végén a résztvevők legfontosabb felismerése az volt, hogy a legjobb eredményeket csak összefogással lehet elérni: a másik csapatra nem mint ellenfélre, hanem együttműködő partnerre kell tekinteni. Az összefogás eredményeként a tábor szabályzatát a Juhszéli csapat tervei alapján fogadták el, az Ábel csapat pedig a tábor arculatát és programját biztosította. A Zsoltik és a Szivacsok csapatok összefogásának köszönhetően a tábor elnöke Berczeli Cintia lett.

A tábor ideje alatt lehetőség nyílt Hegyközszentimre megismerésére, valamint Kőrösi Gyula pincéjét is meglátogatták a fiatalok. Itt betekintést nyerhettek a szőlőtermesztés rejtelmeibe, valamint a borkészítésről is érdekes és hasznos információt tudtak meg, például azt, hogy az igazi bor szőlőből készül. Nagyváradon a felújított várat ismerhették meg a résztvevők.

A tábor záróakkordjaként közös kiértékelésre került sor, ahol mindenki elmondta, hogy érdemes volt részt venni a táborban. Nagyon sok élménnyel gazdagodva tértek haza, ahol a közösségük érdekében eredményesebb munkát tudnak majd folytatni.

Laczikó Csaba, programfelelős