Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A legjobb alkotásaikat állították ki

A IV. Szathmáry Pap Károly Fesztivál keretében az Euro Foto Art Egyesület és a Nagyváradi Tavirózsa Fotóklub hagyományos kiállítást szervezett szombat délelőtt a Nagyvásár (ma December 1) téri Euro Foto Art Galériában. Az eseményen a fotóklub tagjainak legsikeresebb alkotásaiból készült válogatást tekinthették meg a látogatók, amelyek az elmúlt év folyamán számos hazai és nemzetközi fotóművészeti szalon dícséretében és díjaiban részesültek, és a legtöbb pontszámot elnyert fotográfusok kitüntetésben is részesültek.

Dancoglu Constantin, Adela Lia Rusu, Valentina Stan és Ovi D. Pop

Dancoglu Constantin, Adela Lia Rusu, Valentina Stan és Ovi D. Pop

A megnyitó ünnepségen az egyesület és a fotóklub elnöke, Tóth István köszöntötte a tagokat és a vendégeket, mindenekelőtt megemlékezve a fotóklub megalakulásának negyedik évtizedéről, amely az évek során egyre bővült és fejlődött. Beszédében az elnök kiemelte a klubtagok dicséretes teljesítményét, hiszen a szenvedéllyel végzett munkájuk mögött óriási fizikai és anyagi erőfeszítések állnak, és ezen erőfeszítések olyan elismerésekben részesültek – akár egy dicséret formájában is –, amelyekre méltán lehetnek büszkék nem csak a művészek, hanem a klub, Nagyvárad, és az egész ország is.

A Nagyváradi Tavirózsa Fotóklub tagjai egymás támogatása mellett igyekeztek minél több pontszámot begyűjteni 2015 folyamán is, hogy a lehető legjobb helyezést érjék el az éves verseny végén. A kiállítás szombati megnyitó ünnepségén ez alkalommal négyen részesültek az elismerő díjban, a harmadik helyezés megosztott lévén Dancoglu Constantin és Adela Lia Rusu között. A második helyért járó díjat Valentina Stan nyerte el, míg az első helyen idén Ovi D. Pop végzett. A díjazottak a meghirdetett hazai és külföldi (pártfogók és pártfogók nélküli) versenyekre beküldött alkotásai 1729 esetben lettek elfogadva, 89 dicséret és emléklap, valamint 31 érme tulajdonosaivá téve őket.

A hagyományos közös csoportkép

A hagyományos közös csoportkép

A díjátadást követően a fotóklub alelnöke, Claudiu Szabó gratulált a kitüntetésben részesült tagoknak, a kiállított 105 színes és fekete-fehér fotográfiához, megerősítve finom és aprólékos, a részletekre figyelő, alapos munkájukat, amely őt magát is arra ösztönözte, hogy újra fényképezőgépet ragadjon. Beszédét követően a díjazottak is szóltak néhány szót a közönséghez, kifejezvén hálájukat, amellyel a fotóklubnak és vezetőségének tartoznak.

Az ünnepség emelkedett hangulatáról ez alkalommal Ariadna Mircescu fuvolajátéka gondoskodott.

A kiállítást február 4-ig lehet megtekinteni munkanapokon 8 és 19 óra között. A belépés ingyenes.

Szamos Mariann