Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A kutyapiszok nem öneltakarító!

Kezdek rájönni, hogy sokan bizonyára nem tudják azt, hogy a kutya nem szedi össze maga után a piszkát, éppen ezért is kellene a sétáltató gazdinak bezacskózni és eldobni kedvence végtermékét. A napokban egy váradi parkban sétáltam, egy játszótér mellett, ahol természetesen gyermekek játszanak. Megdöbbenten néztem végig, ahogy egy kutyáját sétáltató férfi megáll egy percre az állattal a játszótér bejáratánál, majd miután az eb odapiszkított, könnyedén tovább megy, anélkül, hogy a kutyakakit eltakarította volna. És hát valljuk be, a kutyapiszok sem nem esztétikus, sem pedig nem egészséges.

A gyerekek játszanak, futkároznak, labdáznak, olykor a földre esnek, majd a kezüket a szájukba teszik. Na és mi van a kezükön? Hát persze, hogy kutyapiszok. Ha teszünk egy sétát akár a parkokban, akár az utcákon, minden méteren összetalálkozhatunk egy-egy kupac ott hagyott kutyapiszokkal, amit legtöbb esetben nem a kóbor kutyák hagynak maguk után.

Aki kutyát sétáltat, kötelezően össze kellene szedje a kutyaürüléket (hiszen ennek elmulasztása bírságot vonhat maga után), nem pedig ott hagyja, mint eb a sza…gát. Nem nagy erőfeszítés egy zacskóval felkapni a kutya ürülékét, mégis sokan ott hagyják lustaságuk és nemtörődömségük miatt. Nekem két saját kutyám van, nem is a legkisebb fajtából, de ha elmegyünk sétálni, mindig viszünk magunkkal zacskót. Nem szeretek kutyaürülékbe lépni, és másnak sem kívánom, hogy a kedvenc cipőjét esetleg egy nemtörődöm kutyatulajdonos hanyagsága miatt kelljen eldobja. Gondolni kell(ene) másokra és a környezetünk tisztaságára is, még akkor is, ha éppen sietünk, mert talán már meguntuk a kutyasétáltatást.

Vincze-Nagy Anikó