Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A kupaserleg megtartása a pólócsapat célja

Péntektől vasárnapig tart a Bukaresti Ghencea Sportuszodában a férfi vízilabda Román Kupa döntőjére. A Nagyváradi VSK-Digi együttese címvédőként vág neki a küzdelemnek.

Kemény csaták várnak a váradiakra a fővárosban

Kemény csaták várnak a váradiakra a fővárosban

 

A tavalyihoz hasonlóan két csoportban zajlik majd a küzdelem, amelyben anyagi gondok miatt nem vesz részt a váradi Körös SK, sem pedig az Aradi Amefa. Az A-csoportban kapott helyet a Bukaresti Steaua és a szintén fővárosi Rapid, valamint a Brassói Sportul Corona.

A VSK-Digi a B-csoportban kapott helyet, ellenfelei a Kolozsvári Poli és a Bukaresti Dinamó lesznek. Utóbbival nemrég találkozott Kádár Kálmán együttese a bajnoki elődöntőben, és végül a várakozásoknak megfelelően 3–0-s összesítéssel bizonyult jobbnak ellenfelénél.

A VSK-Digi pénteken 10 órától a kolozsváriakkal, szombaton pedig a Dinamóval játszik. Az elődöntőbe a két csoport legjobb két gárdája jut, így, ha beigazolódik a papírforma, akkor Steaua–Dinamo és VSK-Digi–Sportul Corona meccsekre kerülhet sor szombaton délután. A döntőt vasárnap 11 órától rendezik meg.

A bajnokságban négy alkalommal találkozott egymással a váradi csapat és a címvédő Steaua, s csak egyszer sikerült győznie Kádár Kálmán együttesének. A Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában, egy ki-ki meccsen viszont a VSK-Digi volt a jobb, utóbbi győzelem adhat reményt a váradiaknak a kupaserleg megtartására.