Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A közösség házat épít magának Köröskisjenőn

A köröskisjenői református egyházközség az RMDSZ támogatásával egy közösségi ház építésébe kezdett ez év tavaszán. A kivitelezés a helyiek önkéntes munkájának köszönhető, mellyel csatlakoztak a Tulipán Kaláka mozgalomhoz. Június 15-én, szombaton az épület falait kezdték el felhúzni.

Nemcsak lelkileg, fizikailag is építkeznek

A kezdeményezést Borsi Lóránt, az RMDSZ ügyvezető alelnöke köszöntötte, gratulálva a helybélieknek az önként vállalt munkához. „Kétszeres jó hírt sugall az elkezdett megvalósítás. Először is, hogy szükség van egy közösségi házra, azt jelenti, hogy Köröskisjenőn egy élő magyar közösség van. Másodszor, hogy ez kalákában épül fel, azt is jelenti, hogy ez az élő közösség egy összetartó közösség” – fogalmazott a megyei vezető. Ezután munkájának jelképes elismeréseként, mindenki névre szóló emléklapot vehetett át, elsőként a két főszervező: Lukács Piroska Angéla tiszteletes és Fazekas Ida helyi RMDSZ-elnök. A szervezők étellel és itallal is készültek az önkéntesek számára.

Picture 002

Az élő, összetartó közösség kalákázó tagjai