Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A köszönet hangján…

Az élesdi Constantin Şerban Elméleti Líceum diákserege, szüleik és pedagógusaik köszönetet mondanak a helyi római katolikus plébániatemplom és a református templom híveinek, amiért szeretettel befogadták az advent örömhírt december 20-án.

Csoportkép résztvevőkkel és azok családtagjaival

Csoportkép résztvevőkkel és azok családtagjaival

Karácsonyi misztériumjátékot mutattak be az Élesdi Sólymok  a délelőtti szentmisén, amikoris Kubalak Peter esperes Izajás próféta könyve 45:8 verse alapján hirdette a közösségi, adventi örömhírt. A betlehemesek, felsős és előkészítős diákok a szegény pásztorok, angyalok és állatkák szemén keresztül bontakoztatták ki Jézus születésének csillagfényes történetét.

A római katolikus templomban

A római katolikus templomban

Délután, a református templomban, Nt. Dénes István Lukács lelkész Márk 6:45-52. versei tükrében mutatta be mindazt, amit tennünk kell azért, hogy áldott legyen ünneplésünk: „El kell indulnunk Jézus útján, akkor is, ha problémák tornyosulnak életünkben, ha küzdéssel és hullámokkal is tarkított az út (…) mert tudjuk, hogy Valaki a segítségünkre siet.” Áldottak vagyunk – mondta a lelkész –, mert még van adventünk, van magyar közösségünk, gyülekezetünk, iskolánk, hitünk. Ezt követően bemutatásra került a hangszerekkel kísért betlehemes műsor.

A református templomban

A református templomban

Köszönetet mondunk az adventzáró vasárnapon mindazoknak akik lehetővé tették ünnepi játékunkat: résztvevő gyermekek, szüleik, lelkes pedagógusok, befogadó mezőtelki (Fazakas Ferenc Sándor lelkész), révi (Papp Csaba lelkész) és élesdi egyházközségek, élesdi Polgármesteri Hivatal (Létai Zoltán alpolgármester), iskolánk (Buzle Alina iskolaigazgató), könyvtárunk (Ardelean Georgeta vezető), Brânduşan Pizzázó, Curea Călin jegyző irodája. Külön köszönet illeti a szegedi Európai Magyar Fiatalságért (EMF) Alapítványt is, Varga-Berta József programigazgatót és elhivatott csapatát, amiért a mai, hagyományoktól elszakadt világban felkarolta a betlehemezés szokásának életben tartását, koordinálva a „Székelykapuk – Zöldkapuk” ökocivilizációs, pontgyűjtő versenyt-játékot. Nekik köszönhetően január közepén betlehemező fiatalok látogatnak el Brüsszelbe Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke és EP képviselők karácsonyi fogadásaira, iskolánkat – városunkat Debreczeni Mónika rajztanár és Létai Júlia diák képviselik, büszkék vagyunk rátok.

Ciavoiné Létai Andrea Hajnalka tanító