Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A kosárlabdázók „hozták a kötelezőt”

A vártnál nehezebben indult, ám végül magabiztos győzelemmel ért véget a Nagyváradi VSK-ESK kosárlabdacsapatának hétvégi mérkőzése.

Az Antonio Alexe Sportcsarnokban szombaton este megrendezett találkozó szorosan indult, az első negyedben egyenrangú ellenfele volt a hazaiaknak a bánsági gárda. Tíz perc játék után mindössze két pont (17–15) volt a váradiak előnye, a fór a nagyszünetig azonban tizenhatpontosra nőtt (47–31), azt követően, hogy 52 másodperc alatt három távoli dobásból voltak eredményesek a hazaiak. A harmadik negyedben már húsz pontnál is nagyobb volt a VSK előnye, végül 16 ponttal bizonyult jobbnak a Timbánál a váradi együttes.

Remekül játszott a Nuhanovic-Vlahovics-Krapic trió a szombati meccsen

Remekül játszott a Nuhanovic-Vlahovics-Krapic trió a szombati meccsen

A találkozón nem játszott a váradiak első számú beállósa, Mladen Pantics, aki sérült volt, így a nemrég igazolt irányító, Alekszandar Vlahovics töltötte a legtöbb időt a parketten. Ő 32 percet játszott ezalatt 15 pontot szerzett. A legeredményesebb váradi játékos ismét az ausztrál Daniel Dillon volt, aki 28 perc alatt 11 pontot szerzett és 13 gólpasszt adott, emellett 7 lepattanót is szerzett. A VSK horvát légiósa, Ante Krapic volt a legeredményesebb pontszerző (20), ráadásul hat lepattanót és 3 labdát szerzett. Radovan Markovics ezúttal is a távoli dobásoknál jeleskedett, négyszer volt eredményes a 6.75-ös vonal mögül, így 12 ponttal zárta a meccset. A kilenc pontig jutó szlovén Salih Nuhanovic, nyolc lepattanót és három labdát szerzett, egyszer pedig blokkolta a kosárra törő ellenfelét. Szintén átlagon felüli teljesítményt nyújtott Rares Pa?ca, aki támadásban és védekezésben is remekül játszott, végül nyolc ponttal fejezte be a találkozót. A meccs utolsó percében román játékosok kaptak helyet a váradiaknál, a Corpodean, Pop, Lupusavei, Hora, Varga ötösből csupán utóbbi háromnak nem sikerült betalálnia a találkozón.

Daniel Dillon volt a VSK legeredményesebb játékosa

Daniel Dillon volt a VSK legeredményesebb játékosa

 

Statisztika

Nagyváradi VSK-ESK–Temesvári Timba 84–68 (17–15, 30–16, 20–15, 17–22). A VSK pontszerzői: Ante Krapic 20, Aleksandar Vlahovics 15, Radovan Markovics 12, Daniel Dillon 11, Salih Nuhanovic 9, Rare? Pa?ca 8, Vujadin Szubotics 4, Vlad Corpodean 3, Sergiu Pop 2 puncte. Edző: Cristian Achim. A Timba pontszerzői: Jahsha Blunt 17, Terrell Vinson 14, Danilo Mijatovics 12, Pavle Reljics 10, Leonard Filip 8, Vedran Nakics 5, Ivan Miskovics 2. Edző: Bogdan Murărescu. Játékvezetők: Bogdan Podar, Bertalan István, Drago? Nicolae. Szövetségi megfigyelő: Ion Olaru.

A férfi élvonal 19. fordulójában: Kolozsvári Universitatea–Marosvásárhelyi Maros KK 56–104, Craiovai SCMU–Temevári KK 68–59, Ploie?ti-i Asesoft–Târgu Jiui Energia 89–81. A Nagyszebeni Atlassib–Bukaresti Steaua és a Kolozsvári UBT–Piteşti-i BCMU találkozók tegnap, lapzártánk után értek véget. A következő fordulóban a kupagyőztes Târgu Jiui Energia vendégeként lép pályára a váradi csapat. A 20. forduló további párosítása: Steaua–Kolozsvári UBT, Temesvári KK–Pitesti, Timba–Nagyszeben, Kolozsvári U.–Medgyes, Marosvásárhely–Ploiesti.

A váradiak kabalája, Leone oroszlán boldogan pacsizott a gyermekekkel a meccs után

A váradiak kabalája, Leone oroszlán boldogan pacsizott a gyermekekkel a meccs után

 

Edzői mérlegek

„Ezt a meccset mindenképpen meg kellet nyerjük, s ha nehezebben is lendültünk játékba, végül meggyőző különbséggel zártuk a találkozót. Sajnos újabb sérülés nehezítette meg a felkészülést, Pantics kiválása érzékeny veszteség számunkra. Emiatt változtatni kellett a taktikán, s már sokadszor fordult elő ebben az idényben, hogy másképp kell játszanunk, mint ahogyan azt elterveztük. Úgy tűnik idén nem ér véget a csapatot sújtó sérüléshullám. Félretéve ezeket a problémákat a következő meccsekre kell összpontosítanunk, hogy minél több pontot szerezzünk, és bizonyítsuk helyünket a rájátszásban” – mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón Cristian Achim, a VSK edzője.

Cristian Achim

Cristian Achim

„Gratulálok a váradi csapatnak a megérdemelt győzelemhez. Az ellenfelünk jóval higgadtabbnak bizonyult a sordöntő pillanatokban, így magabiztosan nyert. A találkozó a nagyszünet előtti utolsó percben dőlt el, mikor is 11 pontot kaptunk, így öt pont helyett 16 pontos hátrányba kerültünk. Egy ilyen sokk nálunk jóval erősebb csapatot is megviselt volna. Bár a folytatásban nem adtuk fel, nem sikerült szorosabbá tennünk a meccset. A játékosok küzdeni akarása azonban dicséretes. A különbség a távoli dobások révén alakult ki, a váradiak 30 pontot szereztek a mi 12 pontunkhoz képest, ráadásul sok taktikai hibát vétettünk fontos pillanatokban” – értékelte a meccset Bogdan Murărescu, a Timba szakvezetője.

Bogdan Murărescu

Bogdan Murărescu