Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A kosárlabda BL-ben debütálnak kosarazóink

Ma este hét órától először lép pályára a kosárlabda Bajnokok Ligája csoportkörében a Nagyváradi VSK-ESK férfi együttese.

Hazai közönség előtt játssza első BL-meccsét a váradi bajnokcsapat

Hazai közönség előtt játssza első BL-meccsét a váradi bajnokcsapat

A hétvégén, a bajnokságban a váradiak hazai közönség előtt győzték le 57 pont különbséggel az újonc Nagybányai Olimpic gárdáját, s az alapemberek mellett ezúttal a cserék is játéklehetőséget kaptak. A pályára lépők közül csupán a csapatkapitány Rareş Pasca nem tudott pontot szerezni.

Ma 19 órától Bajnokok Ligája „vizsga” vár Cristian Achim együttesére. Az ellenfél az orosz Pinar Karsijaka lesz az Antonio Alexe Sportcsarnokban. A találkozóra jegyeket az interneten (www.eventbook.ro), illetve a VSK székhelyén (Városháza u. 3., első emelet) lehet venni ma és holnap 9 és 15 óra között. A ma délig el nem adott belépőket a sportcsarnok jegypénztárainál értékesítik majd a meccs kezdete előtt másfél órával.

VSK BL bemutatkozas

A mérkőzés iránt nagy az érdeklődés, s a 2000 férőhelyes sportcsarnokban már a jegyek fele elkelt (a váradi klubnak 700 bérletese van a 2016–2017-es idényben).

A váradiak számára ez lesz a harmadik nemzetközi szereplés. A 2013–2014-es és a 2014–2015-ös idényben az EuropeCup-ban szerepelt Cristian Achim együttese, de egyik alkalommal sem sikerült továbbjutnia a csoportból. A BL-csoportkörbe való bekerülés kisebb bravúrnak számít, ugyanis a legyőzött ellenfelek között ott van a jóval erősebb és tapasztaltabb bolgár bajnok is.

A hétvégén újabb kemény csata vár a VSK-ra, amely a Bukaresti Steaua otthonában lép pályára.