Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A Körösön ünnepelték a Dunát

Tizenhat gyermek vett részt azon a vízibicikli versenyen, amelyet a Körösök Vízügyi Igazgatósága szervezett Nagyváradon, az Apáca (ma Sovata) utcai híd környékén, a Duna Világnapja alkalmából, június 29-én. A megmérettetés előtt, bemelegítésképp, szülők és gyermekeik ingyenesen vízibiciklizhettek a Körösön.

a koroson 1

Közel negyven személy vette igénybe a díjmentes szolgáltatást, a versenyre pedig végül tizenhatan iratkoztak be. A vízi megmérettetéssel párhuzamosan ugyanakkor aszfaltrajz-verseny is zajlott, szintén a Duna témakörében. A szervezők helyezésre való tekintet nélkül minden versenyző részére biztosítottak egy-egy ajándékcsomagot, amely tartalmazott többek közt egy kirakós játékot Románia térképével, egy meséskönyvet, egy képes enciklopédiát a Dunában élő halfajokról, egy pólót és üdítő italokat. A gyermekek örömmel fogadták a környezetkímélő szatyrokban osztott ajándékokat és kihasználták a lehetőséget arra hogy minél többet vízibiciklizhessenek.

Az Körösök Vízügyi Igazgatósága egyébként az elmúlt héten több tevékenységet is rendezett még a Duna napja kapcsán. A megyeszékhelyen ülésezett például a Körösök vízgyűjtő területének bizottsága, és tartottak egy környezetvédelmi akciót is, melynek keretében négy köbméternyi hulladékot távolítottak el a Sebes Körösről.

Sz. G. T.